Gemeente Dordrecht


Wethouders Lagendijk en Kamsteeg gaan bloggen

21-11-2007

De Dordtse wethouders Jan Lagendijk (Participatie en ICT) en Aaike Kamsteeg (Volkshuisvesting, Welzijn en Zorg) beginnen op 20 november hun eigen weblog op de website van de gemeente Dordrecht. De beide wethouders hopen met de blogs op een andere manier in gesprek met Dordtenaren te raken.

Beide wethouders willen in hun digitale `dagboek' iets meer van hun werk en activiteiten laten zien dan inwoners via de gebruikelijke kanalen te zien krijgen. De weblogs worden minimaal eens per week bijgewerkt of vaker als de wethouders inspiratie hebben.

Portret Aaike Kamsteeg Wethouder Kamsteeg is enthousiast begonnen: "Je maakt als wethouder best vaak leuke dingen mee die buiten de publiciteit blijven, maar die wel het vermelden waard zijn. Daar zal ik regelmatig over schrijven. Ik zie het weblog daarnaast als een nieuwe manier om met mensen in gesprek te raken, bijvoorbeeld over een breed onderwerp als Meedoen in Dordrecht; een belangrijke beleidsdoelstelling in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Dit uiteraard naast persoonlijke gesprekken in de stad en zeker niet in plaats van!"

Portret Jan Lagendijk Reageren

De weblogs bevatten een reactiemogelijkheid. Deze reacties komen bij de wethouders zelf binnen. "Ik hoop op reacties van Dordtenaren die me weer inspireren om andere onderwerpen aan de te snijden op mijn weblog", aldus wethouder Lagendijk. "Online kun je leuke discussies voeren, dus ik ben zeker van plan om af en toe prikkelende stellingen te poneren."

Uitbreiden

De huidige weblogs zijn eenvoudig van opzet. In de komende maanden zullen ze worden uitgebreid met onder andere polls en wellicht later ook met audio- en videofragmenten. De beide wethouders hopen op goede suggesties om de weblogs steeds verder te verbeteren. De weblogs zijn te vinden op www.dordrecht.nl/weblogs.