Noordwijkerhout Verdachten van overval aangehouden De politie heeft dinsdagavond 20 november een 27 jarige man en een 29 jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het plegen van en betrokkenheid bij een gewapende overval op een 27 jarige man uit Duisburg (DLD). Naar een derde verdachte is de politie nog op zoek. In de woning van de verdachten trof de politie een vuurwapen aan. De overval gebeurde zondag 18 februari van dit jaar op Duinschoten. Een man uit Duisburg was met vrouw en kind afgereisd naar Nederland om een televisie van een Poolse kennis te kopen. De koop zou in Amsterdam plaatsvinden maar de locatie werd veranderd in Noordwijkerhout. Daar aangekomen liep het slachtoffer met twee mannen het campingterrein op. Zijn vrouw en het kind bleven in de auto wachten. Eenmaal uit het zicht werd de Duitser bedreigd met een vuurwapen en onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van geld. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Leiden Gestolen fiets teruggevonden Een man uit Leiden heeft woensdag 21 november rond 12.00 uur op de Hooigracht zijn gestolen fiets teruggevonden. Hij zag zijn op 15 november op het Vrouwenkerkhof gestolen fiets staan, haalde thuis zijn fietssleutel en ontsloot zijn fiets. Op dat moment verscheen een 20 jarige man uit Leiden die vertelde dat hij de fiets voor 50 euro van een junk had gekocht. Hij werd aangehouden voor heling danwel diefstal. De fiets is terug naar de eigenaar. De verdachte is nog niet vrij omdat bleek dat hij nog vijf dagen moest zitten voor een eerdere straf. De politie maakt daarnaast proces-verbaal tegen hem op.

Hazerswoude-dorp Aanrijding tussen auto en bromfietser Woensdag 21 november ontstond rond 06.55 uur op de kruising Vierheemskinderenweg met de Gemeneweg en een daar liggend fietspad een aanrijding tussen een 67 jarige automobilist uit Hazerswoude-dorp en een bromfietsster, leeftijd nog niet bekend, uit die plaats. De automobilist reed vanaf de Vierheemskinderenweg de Gemeneweg op en moest daarvoor het fietspad kruisen. Om zicht te hebben op het verkeer dat over de Gemeneweg reed de man tot iets op het fietspad door. De bromfietsster werd daardoor verrast en reed tegen de auto. Daarbij sloeg ze tot twee keer toe over de kop en kwam in de berm tot stilstand. Met onbekend letsel is zij voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Haastrecht Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft woensdag 21 november een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N228. Er werd met radarauto gecontroleerd tussen 05.30 en 11.45 uur op een weggedeelte waar 50 km/h. de maximumsnelheid is. Er passeerden 3.709 voertuigen waarvan er 283 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/h. Maar liefst 26 voeruigen reden meer dan 20 km/h. te hard. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus verwachten.