Gemeente IJsselstein


Gemeenteloket » Afvalinzameling » Algemeen

Minder zwerfvuil in de stad

Datum: woensdag 21 november 2007
De gemeente IJsselstein gaat het zwerfvuil extra aanpakken. Vanaf 1 november zorgt PAUW Bedrijven voor het legen van de prullenbakken in de openbare ruimte.

In het contract met PAUW Bedrijven is afgesproken dat ook het zwerfvuil wordt opgeruimd, dat in een straal van tien meter rond de prullenbakken ligt. Hiermee wil de gemeente een stap zetten naar een schonere stad.
Bestrijding zwerfvuil proiriteit
Bestrijden van zwerfvuil is een van de prioriteiten van het college. Door overvolle prullenbakken komt er steeds meer zwerfvuil in de openbare ruimte. Tot nu werden de 350 prullenbakken geleegd en schoongemaakt door medewerkers van de plantsoenendienst van Stadsbeheer.
PAUW Bedrijven neemt taken gemeente over
Door deze taak uit te besteden aan PAUW Bedrijven komt bij de plantsoenendienst weer meer tijd beschikbaar voor het onderhouden van het openbaar groen.
PAUW Bedrijven vervult een sociaal maatschappelijke functie. Het creëert arbeidsplaatsen voor mensen die geen of moeilijk toegang hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Ook in andere gemeenten voert PAUW Bedrijven werkzaamheden in de openbare ruimte uit. De ervaringen zijn zeer positief. Het contract met de gemeente heeft een looptijd van drie jaar.