Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

15 bedrijven werken samen aan economisch sterk Rotterdam-Zuid

Vijftien grote bedrijven in Rotterdam-Zuid werken de komende jaren samen met het Pact op Zuid aan het verstevigen van de economische positie van Zuid.

Ondertekening
Ze zetten donderdag 15 november hun handtekening onder een overeenkomst met het Pact op Zuid. Bij de ondertekening waren aanwezig wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid), portefeuillehouder René Kronenber (Economie) van de deelgemeente Feijenoord en Hans Blankert (voorzitter van de Economic Development Board Rotterdam / EDBR)

Afspraken
In de overeenkomst staan per bedrijf afspraken over de bijdrage die zij leveren aan het economische programma van Pact op Zuid. Die afspraken kunnen onder andere zijn:

* het beschikbaar stellen van extra stageplaatsen;
* werkzoekenden uit Rotterdam-Zuid aan een baan helpen; meebetalen aan het op te zetten Ondernemershuis Zuid.

De daad bij het woord gevoegd
Zo stellen ABN Amro, Meneba en Wegener Huis-aan-huiskranten de komende jaren stageplaatsen beschikbaar. Perfect Security gaat met het Albeda College en DAAD aan de slag om werkzoekenden uit Zuid klaar te stomen voor verschillende leerwerkplekken. Economisch vermogen
Om te voorkomen dat de middeninkomens weggaan uit Zuid en om de zittende bewoners gerust te stellen, is het belangrijk dat bedrijvigheid, ondernemerschap en werkgelegenheid op Rotterdam-Zuid gestimuleerd worden. Het afgelopen jaar is een economische visie en een uitvoeringsprogramma gemaakt voor het Pact op Zuid. Hierin staat dat het Pact op Zuid investeert in kansrijke clusters, ondernemerschap en het economische vermogen van jongeren.
Wat is een cluster?
Een cluster is een groep bedrijven die ergens op een terrein gevestigd is. Hun werkzaamheden lijken op elkaar of hebben raakvlakken. Een internationaal bekend voorbeeld van een cluster is Silicon Valley in Californië, waar veel computer- en softwarebedrijven op één locatie zitten.
Meewerkende bedrijven
De vijftien bedrijven die samen met het Pact op Zuid afspraken maken om jaarlijks een bijdrage te leveren aan het economische programma zijn: ABN Amro, Ahoy, Deloitte, Dura Vermeer, ING, Jumbo, Kamer van Koophandel, Meneba, MCRZ, , Perfect Security, Rabobank, Randstad, Stadion Feijenoord, Unilever en Wegener