Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toshiba integreert acht functies in één digitale camera

Breda, 21 november 2007 - Toshibba Information Systems Benelux, leverancier van portable computers en toebehoren, introduceert een digitale foto- en videocamera met acht verschillende geïntegreerde functies. De Camileo Pro camera is uitgerust met een 7.0 megapixel CCD sensor en kan ook worden gebruikt als webcam, digitale dictafoon, MP3-speler, opslagapparaat, eBoek en bewegingsdetector.

De Camileo Pro met 3x optische en 4x digitale zoom en interpolatie kan tot 11 megapixels gaan bij vergroting van foto's. De camera slaat alle foto's en video-opnamen op in MPEG4-formaat. Dit formaat maakt op bijzonder efficiënte wijze gebruik van opslagruimte waardoor meer gegevens kunnen worden opgeslagen in het interne geheugen van 64MB. De Camileo Pro ondersteunt ook SD/MMC-geheugenkaarten voor opslag van foto's, video's en muziek.

De Camileo Pro is uitgevoerd in zwart en matzilver, heeft een oplaadbare Li-ion batterij, weegt 165 gram en meet 118 bij 64 bij 30 mm. De camera wordt geleverd met de volgende toepassingssoftware: Arcsoft Photo Impression, Media Converter en Show Biz. De camera kan ook worden aangesloten op een pc ter ondersteuning van software-updates voor Adobe Flash. Met de meegeleverde video- en audiokabels kunnen gebruikers video-opnamen en foto's op tv bekijken.

Acht functies in één krachtig apparaat:


* Digitale dictafoon: deze ingebouwde functie, die spraak of muziekclips vastlegt in WAV-formaat, kan worden gebruikt als eenvoudige dictafoon of voor het vastleggen van muziek bij foto's.
* eBoek: de Camileo Pro fungeert ook als eBoek met een tekstlezer voor geüploade eBoeken.
* Opslagapparaat: de camera kan via USB 2.0 worden aangesloten op een pc voor het downloaden of uploaden van foto's en video's, die vervolgens kunnen worden opgeslagen, bekeken en gedeeld waar de gebruiker zich ook bevindt.
* Bewegingsdetector: indien aangesloten op een pc, kan de Camileo Pro fungeren als een bewegingsdetector die activiteiten monitort.
* MP3-speler: met de meegeleverde earphones en een display voor de songteksten is de Camileo Pro tevens een draagbare MP3-speler. De muzieknummers worden opgeslagen op een aparte SD/MMC-geheugenkaart of in het interne geheugen van 64MB.
* Webcam: de Camileo Pro kan probleemloos worden gebruikt als een webcam van hoge kwaliteit met een videoresolutie van 640 bij 480. De gebruiker zal meer plezier beleven aan online gaming en communicatie.

De camera is nu verkrijgbaar voor prijzen vanaf ¤134 exclusief BTTW (¤159 inclusief BTW), afhankelijk van het model.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer- en elektronicabedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 191.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 62 miljard US$ (2006).