Ingezonden persbericht


21-11-2007
Nummer 157

Nieuwe voorzitter WWB-raad

Giebe van der Scheer is per heden de nieuwe voorzitter van de WWB-raad (Wet Werk en Bijstand). Hij volgt Nico Fortgens op, die in april 2007 afgetreden is als voorzitter.

De WWB-raad geeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies over sociaal beleid dat bepaalde groepen in de Apeldoornse samenleving raakt. Inkomensondersteuning voor minima en werkgelegenheid zijn bijvoorbeeld onderwerpen die de WWB-raad behandelt. De WWB-raad bestaat uit vijftien cliënten en vertegenwoordigers van verschillende cliëntondersteunende organisaties. Deze mensen werken dagelijks met de doelgroep of behoren tot de doelgroep en weten dus wat er op dit terrein speelt en waar cliënten behoefte aan hebben.

Giebe van der Scheer komt uit het onderwijsveld. Hij was lange tijd docent en vervulde tot 2002 een managementfunctie bij de provincie Zeeland op het gebied van onderwijs, cultuur, jeugd en sport. Hij heeft gedurende zijn gehele loopbaan vrijwilligerswerk verricht. Dit voorzitterschap is daar ook een voorbeeld van.

Martine van Grinsven
Telefoon (055) 580 2811


---- --