Gemeente Deventer

Innovatieprijs

Zes genomineerden voor Schoolglas Innovatieprijs

Innovatieve leerkrachten uit het primair onderwijs in Deventer hebben de afgelopen maanden nieuwe lessen ontwikkeld met behulp van ICT. Dit als onderdeel van het project Schoolglas. Deventer basisscholen werken hierin samen om hun onderwijs en organisatie te versterken met behulp van glasvezel.

Deventer loopt hiermee voorop in Nederland. "Het is indrukwekkend om te zien hoe creatief en krachtig leerkrachten hun lessen versterken met de mogelijkheden van ICT. Deze eerste uitreiking van de innovatieprijs is pas het begin. Dat belooft veel goeds voor de komende jaren", aldus Wiet Tutupoly, directeur van de Stichting DIPPO en organisator van de Schoolglas Innovatieprijs.

Nominaties Zes leerkrachten zijn met hun lessen genomineerd voor de Schoolglas Innovatieprijs. Zij komen in aanmerking voor de volgende prijzen:

* hoofdprijs: EUR 2500

* publieksprijs: EUR 1500

* aanmoedigingsprijs: EUR 1000

Het gaat om de volgende lessen en leerkrachten:

Naam les

Naam leerkracht

Een speurtocht door Deventer in de 16e eeuw

Robert Hendriks

Met Twee Handen Spreken

Nuri Sevgin

Schildpad

Martin Pothof

De eeuw der koningen

Suzanne Koene

De Gouden Eeuw

Esther Wennink

Wijzer door Nederland

Suzanne van Oijen

Proeverij

Wethouder Gosse Hiemstra reikt de prijzen op 28 november 2007 uit tijdens de Schoolglas Proeverij op openbare basisschool De Wiz@rd, Andriessenplein 13. De aanwezigen zullen dan ook stemmen voor de publieksprijs.

Publicatiedatum: 21-11-2007
logo Deventer Nu

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 21 november 2007