WorldSkills competitie succesvol voor Calibris ZorgToppers

21/11/2007 13:15



Calibris



Bronzen medaille voor verpleegkundigen tijdens wereldkampioenschappen vakmanschap in Japan

Shizuoka, Bunnik, 21 november 2007

Op 20 november 2007 hebben Margriet van Velde en Dagmar Sluijsmans in Shizuoka in Japan tijdens de WorldSkills beroepenwedstrijden een bronzen medaille gewonnen. WorldSkills is de grootste beroepencompetitie ter wereld die eens in de twee jaar wordt gehouden. Margriet en Dagmar waren de winnaars van de Nederlandse ZorgTopper-wedstrijden 2006 en 2007 die ieder jaar door kenniscentrum Calibris worden georganiseerd.

Van 15 tot en met 18 november 2007 heeft een team van Nederlandse vakmensen in de leeftijd tot 23 jaar deelgenomen aan WorldSkills in Shizuoka, Japan. Team NL bestaat uit 26 kandidaten die deelnemen aan 21 verschillende beroepenwedstrijden. Gedurende vier dagen hebben de Calibris ZorgToppers gestreden tegen verpleegsters uit diverse landen om de felbegeerde titel 'wereldkampioen Care'. De wedstrijden in Care bestonden uit rollenspelen die de kandidaten verspreid over vier dagen moesten spelen. Staatssecretaris van Bijsterveld die bij de prijsuitreiking in Japan aanwezig was sprak haar waardering uit voor de Calibris ZorgToppers. Op donderdag 22 november 2007 vertrekt Team NL uit Japan en komt rond 17:30 uur Nederlandse tijd op Schiphol aan.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris (voorheen OVDB) verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.calibris.nl/


Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE,