Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Seniorendag 2007: jong en oud samen in beweging

Een drukte van jewelste was het 5 november op het Albedacollege in de Rosestraat. Daar werd voor de derde keer de Seniorendag gehouden.

Opening
Dagmar Oudshoorn, voorzitter van de deelgemeente Feijenoord en Gaby Vink, branchedirecteur AC Lifestyle en Sport verrichtten de opening. Daarna brachten leerlingen van het Albeda met een fantastische openingsdans de stemming er flink in.

Traditioneel
Drie jaar geleden nam Stichting Welzijn Feijenoord het initiatief voor deze, nu bijna traditionele Seniorendag. Vorig jaar werd er samenwerking gezocht met Albeda, om jong en oud in 2007 met elkaar in contact te brengen.

Ondersteuning
Bewonersondersteuning Feijenoord (BdF) gaf ondersteuning bij de voorbereidingen voor deze dag. Verder werkten mee Stichting Welzijn Feijenoord (SWF) en het opbouwwerk Noordereiland.

Workshops
Het thema dit jaar was Samen in Beweging, letterlijk en figuurlijk. Circa 450 senioren deden dingen samen met leerlingen van het Albedacollege en genoten van allerlei activiteiten. Leerlingen gaven workshops in marsepein maken, nagelverzorging, haarverzorging, creatief bezig zijn en oud Hollandse spelen. Met de senioren maakten de jongeren ook muziek.

Les in salsa
Op 5 november was iedereen in beweging. De senioren gaven een demonstratie gymnastiek en rolstoeldans. Van de bekende dansleraar Willy Djaoen kregen ze salsales. Ook was er het Chinese Tai Chi en kon men kennismaken met het nieuwe bewegingspel Wii.

Informatiemarkt
Tussen de bedrijven door was er genoeg te zien en te beleven op de informatiemarkt. Daar lag van alles over wonen, zorg, welzijn, gezondheid, vervoer, kalligrafie, vrijwilligerswerk en speluitleen voor senioren. De bezoekers konden zich verder uitgebreid laten informeren over het Sportproject voor ouderen in de speeltuin. Op de informatiemarkt was een theeproeverij waar men kon genieten van diverse theesoorten en allerlei lekkernijen, drankjes en hapjes.

Computerworkshop
Veel belangstelling was er voor de computerworkshop. Daar legden leerlingen van het Albedacollege enthousiast aan de senioren uit welke mogelijkheden de computer biedt, zoals digitaal contact maken en houden met mensen. Diverse computercursussen die SWF biedt, kwamen uitgebreid aan bod.

Reacties
Belangrijk op zon dag is dat senioren op de hoogte zijn en blijven van alle mogelijkheden, om zelf initiatieven te nemen en actief aan de slag te gaan. De Wijkbus zorgde er voor dat veel senioren werden vervoerd, van deur tot deur. De reacties van de senioren waren ontwapenend en ontroerend: het liefst zouden ze meerdere keren per jaar zon leuke, gezellige dag mee willen maken.