Gemeente Dongen


College reageert op de begroting

Ad Stoop; Wethouder Ad Stoop
Wethouder Verkeer,
Jeugd, Onderwijs en Milieu

Op het vlak van communicatie valt er een inhaalslag te maken. Hierover heerste onvrede onder de inwoners van Dongen. Ik ben er dan ook erg blij mee dat we in 2008 flink investeren in een nieuwe look van communicatiemiddelen zoals de Informatiekrant, Afvalkalender en de gemeentegids. Erg belangrijk is de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke website. Maar digitalisering gaat verder dan alleen de website. Denk ook eens aan digitale informatieborden bij de invalswegen!

Geen stijging
In 2008 komt er geen stijging van het riool- en reinigingsrecht. Dit is vooral te danken aan het efficiënt inzetten van materieel en mankracht. In de omliggende gemeenten stijgen deze kosten wel, ik wil dan ook mijn complimenten hierover uitspreken. Uiteraard kunnen we een lichte stijging van de kosten in de toekomst niet uitsluiten, maar we doen er alles aan om deze zo veel mogelijk te beperken.

Verkeer en Vervoer
Dit jaar was Dongen de trotse eigenaar van de eerste Brabantse toegankelijke bushalte. In 2008 volgt een uitbreiding van deze haltes bij de Volckaert en twee stuks in de Min. Goselinglaan. Deze Min. Goselinglaan wordt in 2008 overigens gereconstrueerd en de riolering wordt er grootscheeps aangepakt.

Jeugd en onderwijs
Het winnende project van het succesvolle Wegwijs op het gemeentehuis wordt op 1 december van dit jaar tot uitvoering gebracht. Die dag rijdt er een Partyliner tussen Dongen en Tilburg om de Dongense uitgaande jeugd veilig én gratis heen en weer te brengen! Ik vind het geweldig dat het leerzame onderwijsprojectWegwijs op het gemeentehuis in 2008 een vervolg krijgt.
Verder krijgt de St. Janschool een nieuw klaslokaal en wordt er een nieuw gymlokaal gebouwd bij De Achterberg.

Cultuur
Het cultuurbeleid heeft wat mij betreft hoge prioriteit komend begrotingsjaar. De nota wordt in het voorjaar behandeld in de raad. Daarna moeten we er mee aan de slag. De gemeente kan veel betekenen als regisseur van een goed cultuurbeleid: faciliteren, coördineren, aanjagen. Daar wordt mankracht voor vrijgemaakt. Dongen verdient een goed cultuurbeleid.
Deze week (op donderdag 22 november) verschijnt huis-aan-huis in de gemeente Dongen een handzame brochure met daarin duidelijk gepresenteerd de hoofdlijnen van de begroting voor het volgend jaar. De gemeenteraad van Dongen heeft die begroting onlangs vastgesteld. Hoe luiden de reacties?


* Burgemeester Simone Dirven-van Aalst

* Loco-burgemeester en wethouder Welzijn Piet Panis
* Wethouder Ad Stoop


* Klik hier voor de volledige begroting

Laatst gewijzigd: 21-11-2007