Academisch Ziekenhuis Groningen

Nieuwe naam kinderkliniek UMCG: Beatrix Kinderziekenhuis

21 november 2007 De Beatrix Kinderkliniek van het UMCG heet vanaf heden Beatrix Kinderziekenhuis. De naamswijziging is goedgekeurd door Hare Majesteit Koningin Beatrix.

De naamswijziging is een weerspiegeling van de veranderingen in de zorgmogelijkheden voor kinderen die zich de afgelopen jaren in het UMCG voltrokken hebben. In het Beatrix Kinderziekenhuis werken alle algemeen- en gespecialiseerde kinderartsen nauw samen met overige specialisten die zich hebben toegelegd op de behandeling van zieke kinderen. Zo is er
een optimale samenwerking tussen kinderartsen, kinderchirurgen, kinderneurologen, kinderurologen, kinderorthopeden, kinderrevalidatieartsen, kinder-KNO-artsen en kinderoogartsen. Alle in het UMCG opgenomen kinderen worden behandeld en verpleegd in het Beatrix Kinderziekenhuis, waarbij alle medewerkers zich volledig op de behandeling en verzorging van kinderen concentreren. Het gaat hierbij niet alleen om specialisten en arts-assistenten, maar ook om (gespecialiseerde) verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers, onderzoekers en ondersteunend personeel. Daarmee is een klimaat geschapen dat zich volledig richt op kind en ouders.

Het Beatrix Kinderziekenhuis is natuurlijk hét kinderziekenhuis voor de stad Groningen en Ommelanden. Maar daarnaast is het ook het derdelijnskinderziekenhuis voor Noordoost-Nederland. Voor bepaalde zeldzame ziekten, zoals sommige vormen van kanker, en voor specifieke behandelingen zoals lever-, long- en darmtransplantaties is het zelfs het enige kinderziekenhuis in Nederland.

Het Perinataal Centrum Groningen, het centrum waar hooggespecialiseerde medische zorg voor babys vóór, tijdens en na de bevalling wordt gegeven, is een samenwerkingsverband met de afdeling Obstetrie (Verloskunde) & Gynaecologie en deels ondergebracht binnen het Beatrix Kinderziekenhuis.

In het Beatrix Kinderziekenhuis werken 100 artsen, 250 verpleegkundigen en 150 overige medewerkers. Het Kinderziekenhuis beschikt over circa 150 bedden, inclusief een intensive care voor pasgeborenen en een intensive care voor oudere kinderen.

Contactpersoon: Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00.