Gemeente Oirschot

Tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten

ISD de Kempen kent verschillende regelingen om inwoners van de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden te ondersteunen. Het kan hierbij gaan om ondersteuning in verband met uw inkomen of handicap of ondersteuning bij het vinden van werk. Regelmatig informeren wij u over één van deze regelingen.

Tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten De regeling is bedoeld als tegemoetkoming voor extra kosten van chronisch zieken en gehandicapten met een laag inkomen en weinig vermogen. Het gaat om kosten die niet direct zichtbaar zijn, zoals hogere telefoon- en portikosten, het laten doen van klusjes rondom het huis, lidmaatschapskosten van patiëntenorganisaties en het bloemetje voor de mantelzorg. U hoeft de kosten niet aan te tonen. Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u EUR 200,00 per jaar ontvangen, met een maximum van EUR 300,00 per gezin.

Wanneer hoort u tot de doelgroep?
U moet een zelfstandige huishouding voeren. Als u in een instelling of bejaardenhuis woont, kunt u geen gebruikmaken van deze regeling. Verder moet u vanwege uw ziekte of handicap een voorziening ontvangen, zoals geïndiceerde thuiszorg, een persoonsgebonden budget of een WMO-voorziening.
U hoort ook tot de doelgroep als u een uitkering voor volledige arbeidsongeschiktheid (80-100%) heeft of langer dan 2 jaar om medische redenen geen werk hoeft te zoeken.

Wilt u meer weten?
Als u hierover nog vragen heeft, kunt u op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur contact opnemen met ISD de Kempen, telefoon 0800-5530123 (gratis).