Gemeente Bussum

Nieuwe leden gezocht voor Cliëntenraad Sociale Zaken

In navolging op de samenwerking op het gebied van sociale dienstverlening door Bussum, Naarden en Muiden breidt ook de Cliëntenraad van Bussum haar werkterrein uit naar Naarden en Muiden. Hiervoor is het ook noodzakelijk dat de Cliëntenraad nieuwe leden werft.

Het werk van de Cliëntenraad

Een cliëntenraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders, in dit geval betreffende sociale voorzieningen. De Cliëntenraad Sociale Zaken Bussum heeft zich in het verleden bijvoorbeeld bezig gehouden met onderwerpen als de ontwikkeling van het Handboek voor de bijstand en de tandartskosten. Op dit moment is de Cliëntenraad betrokken bij de ontwikkeling van een verzamelfolder waarin alle minimaregelingen worden benoemd en denkt ze mee over het al dan niet organiseren van een conferentie over het rondkomen van een bijstandsuitkering.

Nieuwe leden

Momenteel zijn al acht Bussumers werkzaam voor de Cliëntenraad. De wens bestaat om met vier à vijf leden uit te breiden, juist ook met leden uit Muiden en Naarden. De gemeente Bussum telt momenteel 371 bijstandsgerechtigden, de gemeente Naarden 129 en de gemeente Muiden heeft 64 bijstandscliënten. Bijstandsgerechtigden uit de betrokken gemeenten die geïnteresseerd zijn in een zetel in de Cliëntenraad kunnen zich aanmelden via clientenraad@versawelzijn.nl of bellen naar (035) 691 12 51.