Politie Gelderland-Zuid

Nog drie aanhoudingen na mishandeling Nijmegenaar

Groesbeek, 21-11-2007 o In het politieonderzoek naar een mishandeling, die plaatsvond in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 september in Groesbeek, zijn begin deze week nog drie aanhoudingen verricht. Die bewuste nacht werd een 22-jarige Nijmegenaar in een uitgaansgelegenheid aan de Herwendaalseweg zodanig mishandeld dat hij naar het ziekenhuis moest.

De 22-jarige Nijmegenaar werd door een groep mishandeld tijdens het uitgaan toen hij enkele jongens op hun gedrag aansprak. De man deed aangifte waarop de politie een onderzoek startte. Dit leidde begin november al tot de aanhouding van twee verdachten, een 24-jarige inwoner van de gemeente Venray en een 20-jarige man uit de gemeente Gemert-Bakel.

Maandag 19 november werden nog drie verdachten uit de gemeente Gemert-Bakel aangehouden. Het gaat om mannen van 19, 20 en 23 jaar. Zij meldden zich vrijwillig aan het politiebureau. Alle verdachten werden in verzekering gesteld, en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

In het onderzoek zijn meerdere getuigenverklaringen opgenomen. Er is samengewerkt met de politie in Brabant. Het dossier wordt nu opgemaakt en binnenkort verzonden naar justitie.
(08)