Gemeente Bernheze


College met dorpsraad en kerncommissie in gesprek

Op dinsdag 30 oktober 2007 zaten het college van burgemeester en wethouders en een afvaardiging van de dorpsraad Vorstenbosch en de kerncommissie Loosbroek met elkaar aan tafel.

In de raadzaal spraken zij over actuele onderwerpen die in Loosbroek en Vorstenbosch aan de orde zijn, zoals over woningbouw, verkeer en vervoer, milieu en over enkele onderwerpen op het terrein van welzijn, onderwijs, volkshuisvesting en ruimtelijke ordening.

Een greep uit de gesprekspunten

Woningbouw: het college heeft informatie verstrekt over de woningbouwplannen in beide kernen op korte en langere termijn en over de vertraging die daarin kan optreden door bepalingen in de Geurwet.

Drempels: er komen overwegend positieve reacties uit Loosbroek over de aanpassing en verwijdering van drempels. De verwijdering en aanpassing van de drempels wordt nog voor de gehele gemeente geëvalueerd

Defibrillator: in alle kernen komen defibrillators. Gesproken is over de locatie waar in de toekomst defibrillators geplaatst worden, de bereikbaarheid en hoe hiermee moet worden omgegaan.

Binnensportaccomodatie Vorstenbosch: het onderzoeksrapport wordt aan de dorpsraad toegestuurd zodra de gemeenteraad geïnformeerd is.

Aanzien dorpskern - mr. Loeffenplein: er wordt gevraagd naar een meer geschikte plek voor de afvalcontainers bij het mr. Loeffenplein. Zowel gemeente als dorpsraad onderkennen dat het moeilijk is om een geschikte plaats te vinden. Ook moet rekening gehouden worden met toekomstontwikkelingen op het terrein van afvalinzameling.