Siemens

Persbericht

0711.993

Zoetermeer, dinsdag 20 november 2007

Voordelige kit van Siemens voor het regelen van de luchtkwaliteit binnen

Een individueel instelbaar ventilatiesysteem verlaagt het stroomverbruik van de ventilatoren, vermindert het warmteverlies door ventilatie en draagt hierdoor bij tot aanzienlijke besparingen op energiekosten. Voor ruimtes met een eigen ventilatie- of airconditioningsysteem en een variabele personele bezetting biedt Siemens Building Technologies een voordelig pakket, dat de nieuwe Symaro luchtkwaliteitsensor en de beproefde universele Synco-regelaar combineert.

De luchtkwaliteitsensor Symaro QPA2000 wordt in de ruimte geïnstalleerd en meet continu het CO2-aandeel (kooldioxide) in de lucht. Het CO2-aandeel in een ruimte is afhankelijk van het aantal aanwezige personen en de luchtverversingsfrequentie. De sensor is een beproefd middel voor het vaststellen van de luchtkwaliteit en wordt daarom steeds vaker ook in internationale normen zoals bijvoorbeeld de EN13779 als referentie genoemd. Symaro maakt bij de meting van de CO2-concentratie gebruik van een optische infrarood-absorptiemeting (NDIR). Dankzij de aanvullend geïntegreerde referentielichtbron wordt een uitstekende stabiliteit op de langere termijn bereikt.

De Synco-regeling RLU222 kan eenvoudig worden geïnstalleerd en via symbolen gemakkelijk worden bediend. De standaardtoepassingen zijn in het apparaat voorgeprogrammeerd en kunnen eenvoudig worden ingesteld door het betreffende programmanummer in te toetsen. Tot de kit behoren twee informatiebladen, waarin de in de regelaar voorgeprogrammeerde toepassingen helder zijn beschreven en waarin duidelijk wordt uitgelegd, hoe de instellingen zonodig veranderd kunnen worden. Via een optionele service- en bedieningstool en de betreffende interface op de regelaar, kunnen via een PC metingen worden uitgevoerd of parameters worden ingesteld. Bovendien kan de regelaar worden gecombineerd met een Symaro-weersensor, een regelaar voor de gewenste waarde, een digitale schakelklok of een bewegingsmelder.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Henri van Vugt
Tel: (070) 333 7920
E-mail: henri.van.vugt@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Digital beeldmateriaal is bijgesloten