Siemens

Persbericht

0711. 949nl

Zoetermeer, dinsdag 20 november 2007

Siemens SiPass Entro DVR:

Toegangscontrole met videoregistratie ziet wie ge- en ongeoorloofd binnengaat

Het toegangscontrolesysteem SiPass Entro van Siemens Building Technologies kan nu ook worden uitgebreid met de videoregistratiefuncties (DVR) van Sistore. Daardoor kan het toegangscontrolesysteem tegelijk voor bewakingsdoeleinden worden gebruikt. Groot voordeel voor de gebruiker is, dat van elke toegangscontrolegebeurtenis beelden worden vastgelegd. Dus ook van het aanbieden van een niet geldige kaart of het openbreken van een deur.

De nieuwe versie van SiPass Entro ondersteunt de digitale videorecorders Sistore AX, MX en CX. Het AX-model is een compacte, betrouwbare en veelzijdig inzetbare recorder voor kleine en middelgrote toepassingen. Het hybridemodel MX, dat analoog geregistreerde signalen omzet in digitale, is geschikt voor middelgrote bewakingstoepassingen en kan via LAN of ISDN communiceren. De CX-serie met intelligente videocodecs verwerkt de videosignalen voor beeldanalyse en registratie via een IP-netwerk en is uitermate geschikt voor middelgrote en grote installaties met hoge beveiligingseisen.

SiPass Entro met DVR-functies maakt het mogelijk om tot 16 digitale videorecorders en tot 128 cameras aan te sluiten. Via de systeemsoftware kan de gebruiker opgenomen beelden afspelen en bepaalde gebeurtenissen definiëren die automatisch opnemen activeren. Handmatig opnemen kan via de functie Live View worden geactiveerd. Het zoeken naar en weergeven van bepaalde beelden gaat via het deurmonitorprogramma van de SiPass Entro software. Slechts een enkele klik op een bepaalde toegangscontrole gebeurtenis is nodig en het bijbehorende camerabeeld wordt automatisch afgespeeld. De aangesloten videorecorders hebben geen extra servers of software nodig, omdat de segment-controllers van SiPass Entro direct met de DVRs kunnen communiceren over het IP netwerk. De voor toegangscontrole gebruikelijke programmeer- en deurbedieningsfuncties kunnen eenvoudig via de systeemsoftware worden gebruikt.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Jeroen Vons
Tel: (070) 333 1424
E-mail: jeroen.vons@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Building Technologies Persvoorlichting, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Digitaal beeldmateriaal is bijgevoegd