Ingezonden persbericht


Scholen niet klaar voor maatschappelijke stage

Uit het Maatschappelijk Stage Onderzoek 2007 van Stageplaza.nl blijkt dat middelbare scholen nog moeten wennen aan de maatschappelijke stage. Bijna 60% van de scholieren hoeft op dit moment nog niet te rekenen op een stageplek via school. Toch is de behoefte aan begeleiding vanuit school enorm. Stage aanbod op scholen

Maar liefst 58% van de 1500 ondervraagde scholieren geeft aan dat hun middelbare school geen stageplekken aanbiedt. Terwijl 52% van deze groep ervan overtuigd is dat de school dit wel zou moeten doen. Slechts 11% vindt het niet de verantwoordelijkheid van de school en 37% is neutraal.

Op zoek naar een stage

Opvallend is dat maar liefst 75% van de scholieren zonder hulp van eigen onderwijsinstelling op zoek gaat naar een stage. In de meeste gevallen benaderen zij zelf organisaties (31%) of wordt de stage gevonden via familie, vrienden of kennissen (21%).

Behoefte aan stagebegeleiding

Er is grote behoefte bij de scholieren aan goede begeleiding en voldoende informatie vanuit school. Toch is er de verwachting dat de stagebegeleiding het komende jaar nog rommelig zal zijn. Reden hiervoor is dat ook de scholen nog moeten wennen aan de maatschappelijke stage.

Scholier zeer positief over maatschappelijke stage

Het overgrote deel van de scholieren is zeer te spreken over de maatschappelijke stage. Slechts 17% is negatief. Maar liefst 69% van de scholieren vindt de maatschappelijke stage dan ook een nuttige bezigheid. Opvallend is verder dat 56% denkt dat een maatschappelijke stage kan bijdragen aan een beter imago van jongeren.

//////////EINDE PERSBERICHT//////////



Ingezonden persbericht