Persberichten Utrecht stad, 10.10 uur

Utrecht, 21-11-2007

Verdachten drugshandel aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie vier mannen aangehouden in de omgeving van de Wolgadreef.

Om 00.30 uur zagen surveilerende agenten een man die bij de Neckardreef stond te wachten en zich zenuwachtig gedroeg. Even later kwam er een auto langs, waar de man instapte. De auto reed naar een parkeerplaats, waarna de man weer uitstapte. Omdat de agenten het idee hadden dat er mogelijk drugs gedeald werden controleerden ze de 23-jarige man uit Utrecht. Hij gaf aan in de auto een kleine hoeveelheid harddrugs te hebben gekocht. Andere agenten controleerden op dat moment de auto en de inzittenden op de Wolgadreef. In de auto troffen zij nog meer 9 ponypacks aan. De verdachten in de auto (25, 18 en 30 jaar en allen uit Utrecht) zijn aangehouden. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

Aanrijding met politieauto

UTRECHT Een 17-jarig meisje uit Utrecht kwam dinsdagavond met haar fiets in botsing met een politieauto op de kruising van de Talmalaan en de Kardinaal de Jongweg.

Om 21.43 uur was een politieauto met sirene en zwaailicht op weg naar een melding. De 17-jarige fietster had groen licht, maar reed zonder licht en was aan het telefoneren. Zij zag de naderende politieauto over het hoofd. De agenten probeerden het meisje te ontwijken, maar konden niet voorkomen dat ze elkaar toch raakten. De schade en het letsel leken mee te vallen. Het meisje zou zelf nog even langs de eerste hulp gaan. De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Wildplasser bekeurd

UTRECHT Surveilerende agenten zagen om 21.30 uur dat een man stond te plassen in een portiek aan de Amsterdamsestraatweg. Toen ze de 30-jarige wildplasser uit Utrecht hiervoor wilden bekeuren, kon deze zich niet legitimeren. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Nadat de identiteit van de Utrechter was vastgesteld, kreeg hij een bekeuring en kon hij het politiebureau weer verlaten.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een 15-jarig meisje uit Culemborg aangehouden die laarzen had gestolen bij een winkel op het Vredenburg.

Om 15.15 uur kreeg de politie de melding dat winkelpersoneel het meisje had aangehouden. Zij was zonder te betalen met een paar laarzen de winkel uitgelopen. De politie heeft het meisje meegenomen naar het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt en de ouders van het meisje zijn geinformeerd.

Diefstal

UTRECHT- Twee mannen zijn dinsdagochtend omstreeks 10.20 uur aangehouden op verdenking van diefstal.

Politieagenten kregen een melding dat er slijpgeluiden uit een garage aan de Magelhaenlaan kwamen. Op het moment dat de politieagenten ter plaatse kwamen gingen de verdachten er vandoor. Agenten hebben de achtervolging ingezet en de verdachten aangehouden. Het betrof twee verdachten, een 22-jarige en een 20-jarige beiden uit Utrecht. Een derde verdachten is nog voortvluchtig. Deze verdachte had een donkere capuchon en reed op een gele racefiets. In de garage zijn diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Tegen de twee verdachten is een proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Een 35-jarige man uit Utrecht raakte dinsdagochtend gewond toen hij in botsing kwam met een auto op de St. Laurensdreef.

De fietser stond om 06.55 uur met zijn fiets half op de kruising met de Mississippidreef. Een 35-jarige automobilist uit Utrecht, die voor de fietser van rechts kwam, raakte de fietser bij het kruisen. De fietser viel en liep letsel op aan zijn been, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Zijn voorwiel was krom.

Fietster gewond

UTRECHT Op de kruising van de Diamantweg met de Vaartserijnstraat raakte dinsdagochtend een fietster gewond toen zij in botsing kwam met een auto.

Om 07.45 uur reed een vijftigjarige vrouw uit Utrecht met haar auto over de Diamantweg. Op de kruising met de Vaartserijnstraat sloeg zij linksaf, maar verleende een 53-jarige fietster die haar tegemoet kwam geen voorrang. De fietster uit Utrecht kwam ten val en liep verwondingen op aan haar been. Zij is naar het Diaconessen ziekenhuis vervoerd voor behandeling.

Laatst gewijzigd 21-11-2007 10:08 | © Politie Utrecht