Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Spierziekten: wel of geen griepvaccinatie

Ieder jaar weer komen in de herfst de vargen over griepvaccinatie. Kunnen mensen met een spierziekte zich veilig laten inenten tegen griep? In zijn algemeenheid kan gezegd worden dat onder andere mensen met een verminderde hart- en ademhalingsfunctie zich zouden moeten laten vaccineren. Zij krijgen in de regel ook automatisch een oproep voor vaccinatie. U vindt uitgebreide informatie op de website De Grote Griepmeting. Voor mensen die het Guillain-Barré syndroom hebben gehad ligt het verhaal wat ingewikkelder.

Er wordt vaak een relatie gelegd tussen bepaalde vormen van 'griep' en het ontstaan van GBS. Mede daarom zijn er wat twijfels of mensen die GBS hebben gehad zich zouden moeten laten vaccineren. Het probleem is dat er geen wetenschappelijk onderzoek is waar een advies op gebaseerd kan worden. Vandaar dat het steeds een individuele afweging zal zijn. Lees hiervoor de FAQ.
21 november 2007

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400