Gemeente Schiedam


November

De expositie Moeders en zonen, boodschappen voor de toekomst druk bezocht door Schiedammers en professionals

21 november 2007

De expositie Moeders en zonen, boodschappen voor de toekomst reist in de periode van 11 september tot 21 december door Schiedam.

Door middel van dit project spreken moeders over de opvoeding met Schiedamse bewoners (vaders, moeders, jongeren en ouderen, professionals in de opvoedingsondersteuning, welzijnswerk en onderwijs, politici en ambtenaren enz.). Ingewikkelde onderwerpen, zoals sociale controle, seksuele opvoeding, opvoeden in twee culturen worden daarbij niet uit de weg gegaan.

Inmiddels hebben een aantal groepen een rondleiding met discussie meegemaakt. De groepen komen o.a. van vrouwenorganisaties, Roc Zadkine, migrantenorganisaties en de politie die met 3 groepen aan de rondleidingen heeft meegedaan (Schiedam, Maassluis en Vlaardingen).

De EVAs (Emancipatie van Vrouwen van Allochtone herkomst in Schiedam) en COS Rijnmond & Midden Holland en de moeders die meewerken aan het project nodigen u van harte uit om ook deel te nemen aan de (gratis) rondleidingen.

In de periode van 29 oktober t/m 24 november staat de expositie bij Roc Zadkine, Sint Liduinastraat 35 te Schiedam. Daarna verhuist de expositie voor de laatste keer naar tOude Stadhuis te Schiedam, Grote Markt 1a, voor de periode van 26 november t/m 21 december 2007.

Voor het boeken van een rondleiding voor een groep kunt u bellen met: Munnever Yalniz, 06 41 21 09 54 of met COS Rijnmond en Midden Holland 010 275 59 55.