Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Eerste ouderkamer Spaarndammerbuurt

Persbericht
Datum: 20 november 2007

Morgen (woensdag 21 november 2007) opent stadsdeelvoorzitter mevrouw M. Kuitenbrouwer samen met onderwijswethouder D. Jansen de eerste ouderkamer in de Spaarndammerbuurt. De kamer is het voorlopig sluitstuk van de inrichting van de multifunctionele accommodatie (MFA) aan de Krommeniestraat/ Spaarndammerplantsoen. Met dit soort accommodaties richt de gemeente Amsterdam zich op een betere en toegankelijker maatschappelijke dienstverlening voor ouders met schoolgaande kinderen.

Een ouderkamer is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor ouders. Veel ouders brengen hun (jonge) kind nog iedere dag naar school of het kinderdagverblijf . Dit maakt dit schoolgebouw zeer geschikt als ontmoetingsplaats. Ouders kunnen ook personeel spreken. De ouderkamer wordt multifunctioneel ingezet. Er is een oudercontactpersoon aanwezig en op de woensdag een maatschappelijk werkster. Het verblijf is niet alleen bedoeld voor alle ouders die gebruikmaken van de accommodatie. Overdag wordt het door de school en de peuterspeelzalen gebruikt voor het overblijven en diverse lesactiviteiten. Zo is er een televisie, een spelcomputer, een PC en speelgelegenheid voor baby's en peuters aanwezig. Er zijn twee gerieflijke bankjes en een aantal eetkamertafels met stoelen.

In het gebouw van de Spaarndammerschool, het eerste MFA gebouw aan de Krommeniestraat/ Spaarndammerplantsoen, zijn naast de ouderkamer ook het kinderdagverblijf 'de Pyramide', de peuterspeelzaal 'de Berenboot' en kinderopvang 'de Kombuis' en 'de Kajuit' gehuisvest. Met de komst van activiteiten van de Sportbuurtclub en het Schoolbuurtwerk is (binnenkort) een dagarrangement van 8 tot 8 gerealiseerd. Dit is uniek, zeker gelet op de uitstekende samenwerking tussen de verschillende dienstverlenende partijen.

Het is een fraai aangekleed geheel dat morgen om 12.00 uur geopend wordt. Na korte speeches worden ballonen opgelaten door kinderen van de Spaarndammerschool. Hierna volgt een receptie met muzikale omlijsting van 'de 4-tuoze matroze'.

U bent van harte welkom in Krommeniestraat 1.