Openbare bibliotheek Amsterdam


Amerikaanse jazz-zangeres Marjorie Barnes te gast bij OBA

19 nov 2007 - 12:14
Marjorie_Barnes_klein
Op woensdag 21 november om 20.00 uur verwelkomt de Centrale Bibliotheek een bijzondere gast voor een extra ingelast concert in de serie 'Jazz in de Bieb, René van Beeck invites'. De fantastische Amerikaanse jazz-zangeres Marjorie Barnes komt speciaal overgevlogen uit Atlanta voor een aantal optredens met contrabassist René van Beeck, pianist Rob van Bavel en drummer John Engels.

Marjorie Barnes werd geboren in Harlem, New York City. Hoewel ze in haar jeugd al veel in school- en kerkkoren zong, volgde ze opleidingen voor dans en drama. Haar eerste Broadway rol was dan ook als actrice in het stuk `Freeman'. De New Yorkse pers signaleerde onmiddellijk een veelbelovend nieuw talent. Vanwege haar zangkwaliteiten en sterke podiumpersoonlijkheid speelde ze vervolgens in diverse musicals, waaronder `Hair'. Daarnaast deed ze veel televisiewerk.

In 1975 werd zij uit honderden kandidaten gekozen als nieuwe lead singer van de popgroep The Fifth Dimension. Tijdens de vele intensieve tournees deelde ze het podium met onder meer Sammy Davis Jr., Frank Sinatra en Billy Eckstein.

Als jazz-zangeres stond ze vervolgens in de grote clubs van New York en Europa.

In 1992 verscheen haar CD `Once You've Been In Love'. In 1994 tourde ze met haar programma `Basic Black' langs de theaters in Nederland en België. Haar laatste CD `Time Heals Everything' verscheen op het label Jazz 'n Pulz

Toegang: EUR 10,00. Met OBA-pas of Stadspas: EUR 7,50 U kunt kaarten reserveren via klantenservice@oba.nl of bellen naar: 020-5230801