Gemeente Haaksbergen

Bijeenkomst bedienen hartritme apparaat

De bijeenkomst, 21 november om 20.00 uur, in De Trefkoel is bedoeld om de Buursernaren te informeren over het feit dat er bij de Trefkoel zo'n defibrillator (AED) komt te hangen en wat daarvan de bedoeling is. Bovendien moeten er dan ook Buursenaren zijn die weten hoe ze door reanimatie mensen met een hartfalen kunnen redden. Tijdens deze bijeenkomst zullen inwoners dan ook gevraagd worden om zich aan te melden voor de opleiding reanimeren en het gebruik van de AED.

Werkgroep

De bijeenkomst is een initiatief van de Werkgroep AED Buurse waarin onder andere de gemeente Haaksbergen en Ambulance Oost vertegenwoordigd is. De gemeente heeft besloten AED's aan te schaffen en op strategische plekken in de gemeente op te hangen.

De werkgroep helpt mee om mensen te leren de apparaten te bedienen. Ander doel van de werkgroep is om mensen ook de vaardigheid mee te geven om handmatig te kunnen reanimeren. Ook binnen St. Isidorushoeve en Haaksbergen zullen op korte termijn inwoners worden benaderd om zich aan te melden voor de opleidingen reanimeren en bediening van de AED.