Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 12 november 2007

Rode Kruis zet zich in voor 'innovative sheltering'

Rode Kruis, TU Eindhoven en Philips organiseren symposium over shelters

Overstromingen Noord Korea (2007), 500 doden, 170.000 mensen dakloos

Aardbeving Java (2006), 5.750 doden, 127.000 mensen zonder woning

Aardbeving Pakistan (2005), meer dan 73.000 doden, 3,5 miljoen mensen zonder woning

Tsunami (2004), meer dan 275.000 doden, 27, 4 miljoen mensen dakloos

Rampen vragen om een grote capaciteit voor het leveren van noodhulp. Juist dan staat balans tussen vraag en aanbod van specifieke goederen zoals tenten constant onder hoge druk. Hoe los je dat op? Door alle expertise bij elkaar te brengen.

Dit staat centraal tijdens het symposium 'Innovative Sheltering', een initiatief van het Nederlandse Rode Kruis en de Technische Universititeit Eindhoven. Philips heeft zich later bij de organisatie aangesloten. Deelnemers aan de conferentie zijn verder andere commerciële bedrijven, universiteiten uit verschillende Europese landen en Rode Kruisorganisaties uit de hele wereld. De deelnemers wisselen hun kennis en ervaring uit, op zoek naar een oplossing.

Sprekers zijn onder andere Graham Sanders, Director Shelters van de internationale federatie van het Rode Kruis.

De praktijk komt ook aan bod. Op 21 november, de dag van het symposium, staan verschillende shelters op het terrein van de TU Eindhoven opgebouwd. Jongeren van het Rode Kruis, laten zien hoe je hierin kunt overleven.

Het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis biedt al jaren noodhulp. Ze is altijd op zoek naar nieuwe oplossingen voor noodhulpsituaties, en wil graag kennis, expertise en ideeën samenbrengen.