RTL Group

Erop of eronder voor Oranje in Minsk?

Allerlaatste kwalificatieduel live bij rtl 4

Na onlangs verlies uit in Roemenië (1 0) en een overwinning thuis op Slovenië (2 0), is Nederland nog steeds niet zeker van een plaats op het EK2008 in Zwitserland en Oostenrijk. De kans is groot maar dan moeten er nog wel punten gepakt worden in de laatste kwalificatieduels. De allerlaatste daarvan vindt plaats op woensdag 21 november tegen Wit-Rusland (ook wel Belarus genaamd). Wordt dat straks erop of eronder? In Eindhoven werden de Wit-Russen met 3 0 aan de kant gezet, maar gaat het straks net zo makkelijk in het ijskoude Minsk? RTL 4 zendt deze wedstrijd rechtstreeks uit.

Roemenië gaat aan kop in Groep G (Roemenië, Nederland, Bulgarije, Slovenië, Albanië, Wit-Rusland en Luxemburg). Het is dus zaak voor Oranje om de tweede plaats veilig te stellen, die eveneens recht geeft op deelname aan het EK. De grootste concurrent is Bulgarije, dat nu op vier punten afstand staat van de selectie van bondscoach Marco van Basten.

Humberto Tan is ter plaatse in het Dinamo-stadion in Minsk. Wilfred Genee, Johan Derksen en Willem van Hanegem presenteren vanuit de studio in Hilversum, terwijl Leo Driessen het commentaar verzorgt.

Uitzending: RTL 4, woensdag 21 november.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl