Antillenhuis


Davelaar en Comenencia bespreken werkgelegenheid op Curaçao



De gedeputeerde van Volksgezondheid en Sociale Ontwikkeling van het Eilandgebied Curaçao, de heer Humphrey Davelaar, heeft woensdag een bezoek gebracht aan het Antillenhuis. Hij werd verwelkomd door de Gevolmachtigde Minister Paul Comenencia.

Tijdens een overleg op het Antillenhuis hebben de bewindslieden over verschillende onderwerpen gesproken. Zo was een onderwerp van gesprek de economische ontwikkelingen op Curaçao (w.o. toerisme sector, volksgezondheid en logistiek). De heer Davelaar bracht ter sprake de vele banenmogelijkheden die op Curaçao in de nabije toekomst zullen worden geboden en op welk manier de bewindslieden een steun kunnen bieden aan Antillianen in het algemeen, maar Curaçaoënaars in het bijzonder, die in Nederland wonen en die graag naar het eiland van herkomst willen terugkeren, hen te informeren over de vacatures als ook een eventuele terugkeer te facilliteren. Hiervoor stelt de Gedeputeerde zich voor een systeem te willen ontwikkelen waarbij de vacatures centraal worden geregistreerd teneinde de landskinderen op deze vacatures te laten solliciteren. Er zijn aanwijzingen dat veel landskinderen graag willen repatriëren. Basisvoorwaarden zijn het krijgen van een baan en een woning. Een beleid om onze landskinderen te bevoordelen bij ontstane vacatures dient te worden gevoerd. Er wordt thans teveel tewerkstellingsvergunningen gegeven aan buitenlanders terwijl eigen landskinderen in Nederland daarvoor in aanmerking kunnen komen.

De heer Davelaar is inmiddels vrijdag terug gekeerd naar Curaçao. In Nederland voerde hij gesprekken met tal van personen en gemeentelijke instellingen, allen op het gebied van Volksgezondheid en Sociale Ontwikkeling.
Noot voor de pers/media: Voor vragen, Norman Serphos, Voorlichter/woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 17-11-2007 Bron: Antillenhuis