Heijmans N.V.

Zaterdag 17 november 2007
16 november 2007
TWEEMAAL WINST BETONPRIJS 2007

In de categorie constructies in de waterbouw koos de jury voor de tunnel Rodenrijse Vaart. De prijs voor utiliteitsbouw ging naar het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Heijmans Bouw uit Best verzorgde de bovenbouw van het nieuwe pand van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In haar juryrapport meldt de Betonvereniging dat het pand niet alleen op bijzondere uiterlijke kenmerken kan bogen. Logistiek, ruimtelijke ontwikkeling, materiaalgebruik en detaillering werken overtuigend samen tot een spectaculair nieuw concept. Het materiaal beton heeft daar aan bijgedragen. Grote overspanningen, grote uitkragingen en bijzondere aansluitprincipes zijn gekozen om een dramatische ruimtelijkheid te kunnen realiseren. Naast het gebouw van Beeld en Geluid waren in deze categorie het Atlasgebouw van de Universiteit Wageningen en cultureel jongerencentrum Dynamo in Eindhoven genomineerd.

In de categorie constructies in de waterbouw ging de prijs de tunnel onder de Roderijse Vaart. Deze markante tunnel van architectenbureau Marius van den Wildenberg kreeg van de jury de kwalificatie ragfijn uitgevoerd in beton, een kunstwerk dat tot kunst wordt verheven. De tunnel maakt deel uit van de nieuwe provinciale weg N470 in Berkel en Rodenrijs en loopt onder de Rodenrijse Vaart.