15/11/2007 10:12



VNO-NCW



Uitreiking Sport & Zaken trofee zaterdag 17 november 2008

Op zaterdag 17 november wordt om 17:15 uur tijdens de jaarlijkse Sport & Zaken-relatiedag in Capelle a/d IJssel de Sport & Zaken-trofee voor het meest succesvolle project van het afgelopen jaar uitgereikt. De uitreiking wordt verricht door John Jaakke, voorzitter van AFC Ajax.

De genomineerde projecten zijn:

- Galan Groep voor de Atletiekunie: 'Onderzoek naar veranderingsprocessen'
- CMS Derks Star Busmann voor de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond: 'Begeleiden statutenwijziging'
- Berenschot voor de Nederlandse Bowling Federatie: 'Ontwikkelen nieuwe bestuurlijke strategie'
- Dröge & van Drimmelen voor de Nederlandse Boks Bond: 'Oplossen bestuurlijke problemen'
- Dröge & van Drimmelen voor de Stichting De 4Daagse: 'Herziening van de communicatieprocessen'
- Accon-avm voor de Stichting Huis van de Sport: 'Ontwikkelen nieuwe doorbelastingssystematiek'

De Stichting Sport & Zaken is een initiatief vanuit het bedrijfsleven en heeft als doel sportbonden en sportverenigingen kosteloos te ondersteunen bij het beantwoorden van hun specifieke projectaanvragen. Hiermee levert het Nederlandse bedrijfsleven een bijdrage aan het versterken van de Nederlandse georganiseerde sport. Sport & Zaken is sinds haar oprichting in 2003 uiterst succesvol gebleken. Sindsdien hebben 70 bedrijven zich bij de stichting aangesloten en hebben zij gezamenlijk al meer dan 130 projecten in de sport uitgevoerd. De benodigde tijd en expertise voor deze projecten is kosteloos ter beschikking gesteld. De motivatie voor bedrijven om dit te doen, ligt onder meer besloten in het feit dat veel bedrijven de sport een warm hart toedragen, dat bedrijven zich maatschappelijk willen profileren en dat men het aantrekkelijk vindt om zich bij een dergelijk sportief netwerk aan te sluiten. Ook het bieden van extra ontplooiingskansen aan de eigen medewerkers speelt hierin een rol. VNO-NCW en Boer & Croon zijn de initiatiefnemers van Sport & Zaken. Inmiddels beschikt Sport & Zaken over veertien partners. Dit zijn de bedrijven en organisaties die Sport & Zaken besturen en in financiële zin mogelijk maken: Boer & Croon, Clifford Chance, Ernst & Young, Fortis, Getronics PinkRoccade, Heijmans, ING, KLM, Microsoft, NOC-NSF, Pon Holdings, Sodexho, VNO-NCW en Zilveren Kruis Achmea. Sport & Zaken wordt ook financieel ondersteund door het ministerie van VWS. Deze unieke samenwerking tussen de overheid, de sport en het bedrijfsleven vormt een stevige basis om de doelstellingen van de Stichting Sport & Zaken te verwezenlijken.

Het volledige programma van de Sport & Zaken-relatiedag, zaterdag 17 november 2007: 15:00 Ontvangst bij Sodexho in Capelle a/d IJssel
15:30 Opening door Tom van 't Hek, dagvoorzitter
15:40 Welkom door Wim Ruijgrok, voorzitter Sport & Zaken
15;50 Inleiding door Erica Terpstra, voorzitter NOC-NSF
15:50 Presentatie 'Olympisch Plan 2028' door Gerritjan Eggenkamp, McKinsey en Ton Nelissen, bestuurslid NOC-NSF 16:10 Zaaldiscussie over Olympisch Plan 2028
16:45 Vertonen films genomineerde projecten S?-trofee
17:15 Bekendmaking winnaar + uitreiking trofee door John Jaakke, voorzitter AFC Ajax 17:55 Borrel
18:30 Buffetdiner
19:30 Vertrek naar De Kuip
20:45 Aanvang EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Luxemburg 22:30 Einde wedstrijd
22:45 Bus terug naar Sodexho

Mocht u bij deze dag aanwezig willen zijn, dan ontvangen wij graag op uiterlijk vrijdag 16 november uw reactie. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen voor de pers beschikbaar.





http://www.sportenzaken.nl/nieuwsbericht.asp?id=96