Gemeente Assen


Actueel

Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer naar Assen

6 november 2007

Nog een paar nachtjes slapen, dan is het zover; Sinterklaas komt weer naar Assen.Om 12.00 uur vertrekt de Sinterklaasoptocht vanaf het Dr. Nassau College (Penta) aan de Industrieweg richting Koopmansplein in het centrum van Assen, waar hij om ongeveer 13.00 uur zal aankomen.

De optocht zal in het teken staan van de feestelijke intocht van volgend jaar.Sint hoopt dan met zijn stoomboot in Assen te arriveren. Hopelijk is de Vaart dan tot in het Asser centrum bevaarbaar, zodat deze mooie traditie van weleer weer opgepakt kan worden. Als het aan Sinterklaas ligt, zéker.
Om deze wens wat kracht bij te zetten, "vaart" er in de intocht dit jaar symbolisch al een groot schip mee. En niet zomaar één, maar dat van een heel bekende persoon. Wie dat is? Dat houden we tot 17 november lekker geheim; dat moet een verrassing blijven! Daarnaast zal Sint natuurlijk weer meer dan 250 Zwarte Pieten mee naar Assen nemen, die onderweg hun kunsten, al dan niet op alternatieve vervoermiddelen, vertonen en pepernoten uitdelen. En wat te denken van een echte brandweerauto met brandweerpieten, grote dierfiguren, vreemde auto's en Pluk van de Pettenflat met zijn vriendjes, die dit jaar ook van de partij zijn. En om alle kinderen van verse pepernoten te kunnen voorzien, neemt Sint ook zijn mobiele Pepernotenfabriek mee naar Assen!Natuurlijk zijn er ook veel Pietenorkesten in de optocht, die vrolijke "peper"noten zullen spelen.

Op het Koopmansplein is gezorgd voor veel spektakel, zodat voor de hier verzamelde kinderen en natuurlijk hun papa's, mama's, opa's en oma's vanaf 12.15 uur het wachten een stuk aangenamer wordt gemaakt. De Grote Pietenband zal hier een muziekshow geven, waarbij het aanwezige publiek nadrukkelijk wordt betrokken. Samen uit volle borst sinterklaasliedjes meezingen om al lekker in de stemming te komen. En dan komen er ook nog een aantal "Jump-Pieten" die zullen laten zien en horen, dat je op sinterklaasmuziek ook goed kan jumpen. En iedereen op het plein mag natuurlijk meedoen! Dus de beentjes van de vloer.

Bij aankomst op het Koopmansplein, wordt Sinterklaas officieel welkom geheten door de nieuwe burgemeester van Assen, de heer Sicko Heldoorn.

Als Sint richting Marsdijk vertrekt, blijven er in de Asser binnenstad een Pietenband en een groot aantal zwarte pieten achter om de sinterklaassfeer daar vast te houden.

Mars(epein)dijk
Na zijn bezoek aan de Asser binnenstad doet de Sint ook nog de wijk Mars(epein)dijk aan. Om ongeveer 14.30 uur trekt Sinterklaas met zijn gevolg deze wijk in en wordt hier vervolgens groots onthaalt bij het winkelcentrum.
Al met al belooft het in het Asser centrum en in het winkelcentrum Marsdijk een groots feest te worden. Mis het niet!

Meer informatie over de intocht en aanverwante zaken is te vinden op de speciale internetpagina van Sinterklaas:
www.sinterklaasintochtassen.nl. Ook is hier de route, die de Sint in Assen aflegt, te downloaden.