Ingezonden persbericht


Persinformatie

Schouten & Nelissen: overheid voorzichtig en risicomijdend in haar communicatie

Zaltbommel, 14 november 2007 - Schouten & Nelissen, een van de grootste training- en adviesorganisaties van Nederland, organiseert voor de derde keer de schrijfwedstrijd 'De overheid schrijft stukken beter'. De inschrijfdatum is inmiddels verstreken en vanuit 29 verschillende overheidsinstellingen zijn inschrijvingen binnengekomen (tegenover zeventien in 2006 en acht in 2005): het waterschap, de brandweer, de politie, de belastingdienst, De Nederlandsche Bank en diverse gemeenten, ministeries en provincies. De feestelijke bekendmaking van de "Best schrijvende ambtenaar 2007" zal op 30 november plaatsvinden in het provinciehuis van Provincie Overijssel. Daar zal de Nationale Ombudsman, de heer Alexander Brenninkmeijer, de Gouden Veer aan de winnaar uitreiken.

Overkoepelend thema is de "toegankelijke brief aan de burger". In drie miljoen Wegener-huis-aan-huis-kranten is een oproep geplaatst voor burgers om toe te treden tot de jury. Dit heeft geleid tot een ware hausse aan aanmeldingen, een teken dat het onderwerp ook sterk leeft onder de Nederlandse bevolking. Burgers Ramona Maramis en Marc Rosier zijn de uitverkorenen die de jury onder leiding van Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere en voormalig vice-premier en minister van Economische Zaken en Verkeer, komen versterken. De jury bestaat daarnaast uit de heer prof. dr. Carel Jansen, hoogleraar Bedrijfscommunicatie, Radboud Universiteit Nijmegen, Faculteit der Letteren en bijzonder hoogleraar, Universiteit van Stellenbosch, Zuid-Afrika, de heer Erwin van Ierssel, Country Manager Adecco Benelux en Florian Bekkers, de winnaar van vorig jaar en Johannes de Geus en Femke Noordhoek, schrijftrainers van Schouten & Nelissen. Zij zullen zich de komende weken buigen over de vraag wie de twaalf genomineerden zijn en wie dit jaar de allerbeste is.

Jurylid Femke Noordhoek en trainer van Schouten & Nelissen:" Schouten & Nelissen merkt tijdens haar schrijftrainingen maar ook weer bij deze inschrijvingen dat de overheid voorzichtiger aan het worden is. De kernboodschap van een tekst staat bij voorbeeld vaak achteraan, terwijl het lezergerichter is om de kernboodschap van een tekst vooraan te zetten, aansluitend aan de inleiding. Dat heeft te maken met voorzichtigheid en risicovermijding. Wij adviseren in onze trainingen aan de schrijvers juist om om positie te nemen en stevigheid te laten zien in schriftelijke communicatie. Ook als het om een minder leuke boodschap gaat."

Zie voor meer informatie de website van de schrijfwedstrijd www.stukkenbeterschrijven.nl Bij vragen kunt u contact opnemen met Astrid van der Put-van der Vlugt, van der Put Communicatie, mobiel (06) 30 16 64 27.


---- --