Senternovem


14-11-2007 | Internationaal scoren met innovatie

Hoe haak je als Nederlandse organisatie aan bij internationale netwerken, samenwerkingsprojecten en missies? Welke stimuleringsmogelijkheden zijn er vanuit de overheid en Brussel beschikbaar voor partijen uit de agro-foodsector? Deelnemers aan de "Food Bijeenkomst Internationaal Innoveren" maakten op 5 november in één klap kennis met een breed scala aan mogelijkheden voor ondersteuning.

Dagvoorzitter Kees de Gooijer van de Stichting Food & Nutrition Delta (FND) opende de bijeenkomst met een presentatie over het FND-innovatieprogramma, de resultaten die al zijn bereikt en de internationale ambitie van het programma. Vanuit de landelijke overheid en Brussel zijn verschillende instrumenten beschikbaar die ambitieuze ondernemers ondersteunen bij internationale innovatietrajecten.

Wat vinden bedrijven van de toegevoegde waarde van de beschikbare instrumenten? Mark van Haaren van Keygene liet zien hoe het effectief benutten van het Kaderprogramma, EUREKA en handelsmissies hebben bijgedragen aan het succes van Keygene. Angela van der Sanden illustreerde hoe EFFAB de mogelijkheden binnen het kaderprogramma heeft gebruikt om een effectief netwerk voor de sector te bouwen. Luuk van Langen van Viazym B.V. gaf aan hoe hij via het IRC-netwerk binnen een maand vier goede contacten uit vier verschillende landen heeft opgedaan.

Contactgegevens

- Technologische samenwerking met het buitenland, neem contact op met SenterNovem, M.J. Schans (070-379 7475), C. de Swarte (070-373 5250) en T. Reijn (070-373 5299)

- Voor ondernemen in het buitenland, neem contact op met de EVD, S.J. Schoof (070-7788310)

- Meer informatie over het innovatieprogramma FND staat op www.foodnutritiondelta.nl.

Innovatieprogramma Food & Nutrition Delta
Op initiatief van Nederlandse multinationals en kennisinstellingen is, in dialoog met de ministeries van Economische Zaken en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta (FND) opgezet. Het FND-programma, dat is gericht op het post-harvest deel van de industrieketen, heeft als doel om van Nederland dé leidende innovatieve food & nutrition regio te maken. De Stichting FND is nauw betrokken bij Europese initiatieven zoals het ETP Food for life.