Gemeente Best

13 november a.s.

Informatiebijeenkomst jeugd in beeld / alcohol en jeugd

Problemen rondom jeugd en alcohol, hangjeugd, .... We lezen er regelmatig over in de landelijke en regionale dag- en weekbladen. Ook de gemeente Best kent zo haar problemen. De gemeente vindt het belangrijk dat er voldoende mogelijkheden zijn voor de jeugd om zich bezig te houden en zich te ontwikkelen. Maar er is ook aandacht voor zorgwekkende ontwikkelingen, zoals het alcoholgebruik door jeugd. In dit kader zijn er twee belangrijke projecten gestart: "Jeugd in beeld" en "Alcohol en jeugd". Op dinsdag 13 november a.s. vindt in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst plaats, waarin deze projecten worden toegelicht.

Jeugd in beeld
In het kader van dit project zijn alle rondhangende jongeren in Best in beeld gebracht. Hierbij is een onderscheid gemaakt: hinderlijk (luidruchtig), overlastgevend (vernielingen e.d.) en crimineel (diefstal e.d.). Tijdens de informatiebijeenkomst wordt uitleg gegeven over de toegepaste methode. Ook komt aan bod wat er vervolgens met deze gegevens is en wordt gedaan, en de ervaringen van gemeente, politie en diverse jeugdorganisaties.

Alcohol en jeugd
In november 2006 is een regionale campagne gestart met het motto "alcohol niet onder de 16". Deze campagne maakt deel uit van het project "Laat je niet flessen". Dit project is gestart omdat is gebleken dat jongeren in Zuidoost-Brabant Nederlandse recordhouders zijn in het drinken van alcohol. Steeds jonger en steeds vaker wordt er alcohol gedronken. Op 13 november wordt er een toelichting gegeven op dit project.

Bijeenkomst
De informatiebijeenkomst vindt plaats op 13 november a.s. in de Burgerzaal van het gemeentehuis. De aanvangstijd is 20.00 uur. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur. In verband met de organisatie, willen wij graag weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen. Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Stuur dan bij voorkeur een e-mail naar mevrouw W. Zomers, w.zomers@gembest.nl of neem telefonisch contact met haar op: 0499-360 483. Graag uw naam, postadres en telefoonnummer doorgeven. Uiterste aanmelddatum: woensdag 7 november 2007.
De bijeenkomst is bedoeld voor alle geĂŻnteresseerden. Dit gebeurt mede op verzoek van de bewonersoverleggroepen. De gemeente had aangeboden om de presentaties te verzorgen voor de overleggroepen en het overkoepelende GOEB (Gezamenlijk Overleg Erkende Bewonersgroepen).