VAPRO


Zoetermeerse scholengemeenschap start met Actionlabs

Tijdens een feestelijke lunch op dinsdag 13 november ontvangen ruim 600 VMBO-scholieren van het Stedelijk College in Zoetermeer de technische onderwijsmodule Actionlabs uit handen van wethouder Frans Muijzers.

VAPRO-OVP doneerde de module, ter waarde van 7000 euro aan de TechnoTalent Groep in Den Haag, omdat zij de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt op een unieke en positieve wijze stimuleren. TechnoTalent gaf hem onmiddellijk door aan de gebruikers, in dit geval de leerlingen van het Stedelijk College. De scholieren kunnen meteen aan de slag met de diverse opdrachten. Zo kunnen zij zelf haargel en frisdrank maken of waterzuivering uitvoeren.

Directeur van het Zoetermeerse Stedelijk College, Marik Bal, is blij verrast met komst van de module: "Het is een waardevolle aanvulling op ons bestaande onderwijs. Techniek krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. Deze module biedt een goede, en vooral leuke kennismaking met techniek voor de diverse groepen van onze school. We gaan er graag mee aan de slag. Ruim 600 scholieren hebben nu toegang tot de module."

Meer informatie via Jurienne Hollaar, producteigenaar Actionlabs, telefoon 070- 320 9388 of j.hollaar@vapro-ovp.com.