Senternovem


13-11-2007 | Nieuwe praktijkvoorbeelden op website van Bodem+

Bodem+ biedt op haar website ruimte voor collegiale kennisuitwisseling onder de rubriek Praktijkvoorbeelden. De afgelopen dagen is de rubriek met praktijkvoorbeelden op de website van Bodem+ aangevuld met drie interessante voorbeelden. De voorbeelden gaan over regionaal (gemeentegrenzen overstijgend) grondstromenbeleid, het saneren van voormalige stortplaatsen en de overdracht van nazorg van een bodemverontreiniging aan een nazorgorganisatie. Grondstromenbeleid Midden-Holland
De Milieudienst Midden-Holland heeft de bodemkwaliteitskaarten van 13 gemeenten in de regio Midden-Holland samengebracht in één regionaal grondstromenbeleid waarmee gemeentegrensoverschrijdend grondverzet mogelijk is.

Overdracht nazorgverplichtingen Amsterdamseweg 38 en omstreken in Arnhem aan nazorgorganisatie
De gemeente Arnhem was als bevoegd gezag Wbb betrokken bij de overdracht van de nazorg van een bodemverontreiniging van de initiatiefnemer aan een nazorgorganisatie. Leer hier van hun ervaringen.

Praktijkvoorbeeld afdekken voormalige stortplaatsen in Zeeland: werk met werk maken
Lees hier hoe de provincie Zeeland werk gemaakt heeft met de saneringsaanpak van een aantal van de 280 voormalige stortplaatsen binnen de provincie.

Meer informatie

Praktijkvoorbeelden