Gemeente Grave

Deel bakenbomen aan de Maas wordt gekapt

Het college heeft op 30 oktober een besluit genomen over de bakenbomen, de grote populieren langs de Maas, die in de jaren '30 geplant zijn als oriƫntatiepunten voor de scheepvaart. Het besluit houdt in dat het college kapvergunning verleent aan Rijkswaterstaat (RWS) voor het kappen van de bakenbomen westelijk van de Maasbrug in de Lage en de Hoge Wijth. De bakenbomen vanaf de Maasbrug richting Cuijk moeten wel behouden blijven (behalve bij in- en uitstroomopeningen; de situatie bij de vispassage wordt apart bekeken).

Het besluit is genomen nadat het college zich uitgebreid heeft laten informeren over de mogelijkheden om de bakenbomen te behouden. Ook omdat dat de voorkeur heeft van de gemeenteraad en natuurorganisaties. Het advies van RWS om de bakenbomen in de Lage en Hoge Wijth te kappen is gebaseerd op veiligheidsoverwegingen, die te maken hebben met de doorstroomcapaciteit van de Maas.

Informatie Het college heeft de achterliggende overwegingen bij dit besluit weergegeven in een raadsledennieuwsbrief klik hier. Voor de formele aanvraag kapvergunning klik hier.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met dhr. A. Thomas, cluster Civiele en Cultuurtechniek, tel. 477 258