Gemeente Lopik

Nieuws

Tweede informatieavond Benschop Oost iets later

Er wordt hard gewerkt aan woningbouwplannen voor Benschop Oost. Zodra er meer concrete informatie is over de plannen, wordt een nieuwe informatieavond georganiseerd voor inwoners.

Op 6 september 2007 zijn de plannen voor de bouw van woningen in Benschop Oost gepresenteerd aan de inwoners. Belangstellenden hebben zich aangemeld voor de ateliergroep die de plannenmakers moet voorzien van informatie bij het ontwerp.

De ateliergroep is inmiddels bij elkaar geweest. Er is gesproken over verschillende aspecten die van belang zijn bij het maken van de eerste stedenbouwkundige schetsen. Inwoners hebben hun mening gegeven over de goede kanten van het wonen in Benschop, elementen die belangrijk zijn bij het ontwerp van de nieuwe buurt en aandachtspunten bij de verdere ontwikkeling.

De stedenbouwkundige maakt met behulp van deze informatie uit de ateliergroep de eerste ruwe schetsen voor het ontwerp van de wijk. Zodra iets meer duidelijkheid is over de wijze waarop verkeer van en naar de wijk kan rijden en over het aantal te bouwen woningen, werkt hij de schetsen verder uit. De ateliergroep zal hierop reageren tijdens een bijeenkomst. Met die informatie maakt de stedenbouwkundige een ontwerp dat tijdens een volgende informatiebijeenkomst wordt gepresenteerd aan de bewoners van Benschop. Op de website zullen we aankondigen wanneer er een nieuwe informatieavond is. De inwoners van Benschop ontvangen een uitnodiging, zodra duidelijk is wanneer de informatieavond wordt gehouden. De uitnodiging zal ook op de gemeentelijke pagina in Zenderstreeknieuws worden gepubliceerd.

Inmiddels hebben ruim tweehonderd mensen via de website over Benschop Oost (bereikbaar via
de knop `Lopik bouwt aan...') hun woonwensen aangegeven.