Gemeente Vlist


COMMUNICATIE & VOORLICHTING
Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk
0182 ­ 348410 (telefoon) / 0182 ­ 341325 (fax)
www.gemvlist.nl (website) / m.vd.hoeven@gem-vlist.nl (e-mail)

Persbericht 19 oktober 2007

`Mijn school doet aan cultuur. Kijk maar!'

Op dinsdag 13 november a.s. is het weer tijd voor de jaarlijkse editie van de jeugdgemeenteraad. Tijdens deze bijzondere raadsvergadering worden de plekken van de raadsleden ingenomen door leerlingen van de groepen 8 van de vijf basisscholen in Vlist. De kinderen hebben gekozen voor het thema `Mijn school doet aan cultuur. Kijk maar!'.

Elke school maakt op basis van het thema een voorstel. Tijdens de jeugdgemeenteraad presenteren en verdedigen de leerlingen de voorstellen. Zij worden ondersteund door de fractievoorzitters van de vijf partijen van de échte gemeenteraad. Uiteindelijk stemmen de vijftien jeugdgemeenteraadsleden ­ van elke school drie ­ over welk voorstel uitgevoerd gaat worden. Voor de uitvoering is 1400 euro beschikbaar.

Alvast in de stemming komen
De leerlingen hebben op 17 oktober een rondleiding door het raadhuis in Haastrecht gehad, waarbij de vergaderzaal natuurlijk niet werd overgeslagen. Wethouder Bart Crouwers vroeg de kinderen alvast na te denken over wat het woord `cultuur' voor hen betekent. Ook zijn zij door de gemeenteraad en het college uitgenodigd om de raadsvergadering van 30 oktober bij te wonen. De kinderen kunnen dan vragen stellen aan raadsleden, burgemeester en wethouders. Vanwege het bezoek van de leerlingen begint de raadsvergadering op 30 oktober een half uur eerder: om 19.30 uur in plaats van om 20.00 uur.


------------------------------------------------------- einde bericht -------------------------------------------------------