Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Tweede wild card in Stuttgart voor Michael Brauchle

12/11/2007

Stuttgart, 12 november 2007
De organisatie van de FEI Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen in Stuttgart heeft een tweede wild card weggeven aan de 17-jarige vierspanrijder Michael Brauchle uit het nabijgelegen Lauchheim. Brauchle's landgenoot Christoph Sandmann ontving al eerder een startbewijs.

Brauchle, die tweedejaarsleerling is in de metaalindustrie, werd dit jaar vice-kampioen op het Duitse vierspankampioenschap. Michael komt uit een echte menfamilie. Zijn vader Franz is hoefsmid en vierspanrijder en zijn 19-jarige broer Steffen maakte afgelopen zomer met zijn tweespan deel uit van het winnende Duitse team op het WK voor pony's in Dorthealyst. Ook zijn moeder Brigitte is met het mensportvirus besmet. Michael werd ontdekt door zijn naamgenoot Michael Freund, die hem prijst om zijn enorme talent. "Mijn doel is om heelhuids aan de finish te komen," vertelt de jonge Michael. "Slechter dan de zevende plaats kan het toch niet worden." Het talent verschijnt in Stuttgart aan de start met een allegaartje aan paarden. Hij rijdt met een Hongaars paard, een Thüringer, een Orlovdraver en een Nederlands paard die net zo oud is als hijzelf.

Brauchle neemt het in Stuttgart op tegen Ijsbrand Chardon, Boyd Exell, Werner Ulrich, Jozsef Dobrovitz, Zoltan Lazar en Christoph Sandmann. De warming up is op vrijdag 16 november om 16.30 uur, de Wereldbekerwedstrijd staat op zaterdag 17 november om 15.45 uur op het programma.

Bron: Hoefnet.nl, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Michael Brauchle-sorry, helaas geen originele foto beschikbaar