Gemeente Hulst


Persbericht - 12.11.2007

Wie bouwt er een carnvalswagen?

Begin februari 2008 barst het carnavalsfeest weer los. Zoals elk jaar wordt er ook dit jaar in de gemeente Hulst druk gebouwd aan vele carnavalswagens. In alle hoeken van de gemeente wordt door jong en oud druk geknutseld. In de loop der jaren is in goed overleg tussen de wagenbouwers, carnavalsverenigingen en de gemeente getracht deze bouwlocaties veilig te maken en te houden. Omdat veiligheid en het voorkomen van brand voorop staan, zullen de brandweer en een toezichthouder van de gemeente ook dit jaar weer gezamenlijk diverse bouwlocaties van carnavalswagens controleren. Tijdens de controle wordt adviserend en indien nodig corrigerend opgetreden. Op die locaties waar onverantwoorde situaties worden aangetroffen, wordt handhavend opgetreden.

Om inzicht te hebben in de bouwlocaties, worden de wagenbouwers ook dit jaar weer verzocht zich te melden bij de gemeente. Hiervoor zijn kennisgevingformulieren beschikbaar. De bij de gemeente bekende wagenbouwverenigingen krijgen persoonlijk een verzoek zich weer te melden. Alle nieuwe groepen en overige groepen die geen persoonlijk verzoek hebben ontvangen worden verzocht zich te melden.

Het formulier kennisgeving Wagenbouwers Carnaval kan men downloaden van www.gemeentehulst.nl (in het menu onder dienstengids alfabetische lijst formulieren carnaval kennisgeving wagenbouwers.) Hiernaast is ook het Reglement Wagenbouwers 2008 beschikbaar. Het ingevulde formulier kan worden gemaild naar E.Ferket@gemeentehulst.nl of per post worden verzonden aan de Gemeente Hulst, Postbus 49 4560 AA Hulst.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl