Gemeente Binnenmaas

Onderzoek naar risicobeleving

Deze week valt bij 600 woningen in Binnenmaas een vragenlijst in de brievenbus over risicobeleving. Dit onderzoek wordt in zeven Zuid-Hollandse gemeenten uitgevoerd in samenwerking met de Milieudienst Zuid-Holland Zuid. Doel van het onderzoek is te achterhalen hoe de inwoners over mogelijke (veiligheids)risicos in hun omgeving denken en welke informatie ze daarover in de toekomst wensen. Aan het onderzoek nemen de gemeenten Binnenmaas, Graafstroom, Korendijk, Leerdam, Oud-Beijerland, Sliedrecht en Zwijndrecht deel.

Voorbeelden van omgevingsrisicos zijn transport, opslag en verwerking van gevaarlijke stoffen. Maar ook bodem- of watervervuiling, overstromingen of epidemieën. Niet alle mensen vinden deze verschijnselen even bedreigend of staan er bij stil. Door eerst een enquête uit te voeren willen de gemeenten en de milieudienst een beter beeld krijgen van wat burgers als risicos ervaren en wat ze er over willen weten. De uitkomsten moeten verwerkt worden in regionaal beleid op het gebied van risicocommunicatie.

Digitale vragenlijst
Heeft u thuis geen vragenlijst ontvangen, maar wilt u toch meedoen aan het onderzoek? Dan kunt u de vragenlijst hier digitaal invullen. Ook kunt u de vragenlijst downloaden (in pdf-formaat). Voor 30 november moeten de ingevulde vragenlijsten zijn teruggestuurd.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw C. Brouwer-Snijders, telefoon: 078 673 9112.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl