Beste vrienden van MediaDebat,

Dit is de eerste nieuwsbrief die u van ons krijgt. Het is de bedoeling dat er (veel) meer zullen volgen: met aankondigingen van debatten, en vervolgens met verslagen en andere interessante nieuwtjes. Omdat dit de eerste is, kleven er misschien nog wat onvolkomenheden aan. Hiervoor vragen wij excuus, wij zullen ons best doen deze eventuele foutjes zo snel mogelijk te verhelpen. Mocht u geen prijs meer stellen op toezending, dan kunt u dat middels de afmeldknop laten weten.

Het eerstvolgende MediaDebat vindt plaats op maandagavond 12 november, 20.00-21.30 uur, in de aula van het St.Gregoriuscollege, Asch van Wijckskade 20 in 3512 VS Utrecht. Het is een MediaDebat in samenwerking met Stichting Krant in de Klas .

Bieden kranten (zowel op papier als via het net) het nieuws zo aan, dat ook jongeren voldoende kennis nemen van hetgeen gebeurt in de wereld om hen heen? En wordt de jeugd op school voldoende begeleid om kranten te leren lezen, dus inzicht te krijgen in de maatschappij?

Daarover discussieert Fifi Schwarz, directeur van de Stichting Krant in de Klas met Peter Leijten, eindredacteur NRC-NEXT (NRC/Handelsblad heeft een wekelijkse jongerenpagina), (o.v.) een redacteur van de Volkskrant (geen speciale pagina voor jongeren), Arjeh Kalmann, hoofdredacteur AD/Utrechts Nieuwsblad (hoe doen regionale kranten het?) en docent Jeroen Steenbakkers, die de krant in de klas inzet als lesmateriaal. Een redacteur van www.SPUNK.nl en Cherylla Ganpatsingh, adjunct programma directeur van FUN-X radio leggen uit hoe volgens hen jongeren het best van nieuws voorzien kunnen worden. Een MediaDebat in samenwerking met de Stichting Krant in de Klas , onder leiding van Babette Niemel.

Zie voor aanvullende informatie:
- www.mediadebat.nl
- www.krantindeklas.nl
- Vers geperst van Ebele Wybenga (SPUNK)
- De Nieuwe Reporter

Aanmelden voor het debat (niet verplicht, wel handig): redactie@mediadebat.nl
Vragen: Katrien de Klein, tel. 06.29513892.

MediaDebat 12 november: Ook een jongen en een meid lezen de krant op z'n tijd... (maar krantenlezen moet je leren)