Timmermans brengt werkbezoek aan New York

Staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken en Internationaal Cultuurbeleid) brengt vanaf maandag 12 november een driedaags werkbezoek aan New York. Doel van dit bezoek is het Nederlandse cultureel erfgoed in de Verenigde Staten onder de aandacht te brengen en de culturele betrekkingen tussen beide landen te versterken. Tijdens het bezoek zal de staatssecretaris de heer Van Twist verwelkomen als de nieuwe Nederlandse cultureel attaché in New York.

Op maandag woont Timmermans een bijeenkomst bij van de New Yorkse Holland Society en de viering van de Dutch-American Heritage Day op 16 november. Op die dag is het 231 jaar geleden dat de Nederlandse regering als eerste de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten erkende.

Dinsdag 13 november bezoekt Timmermans onder andere de design winkel Moss in de trendy wijk Soho. Eigenaar Murray Moss zet zich sinds de opening van de winkel in 1994 actief in om de bekendheid van Nederlandse vormgeving en design in Amerika te vergroten. Zo was hij de eerste die de nieuwe lichting 'Droog Design' ontwerpers omarmde. Ook toonde hij regelmatig nieuwe vooruitstrevende collecties van bekende en minder bekende Nederlandse ontwerpers.

De laatste dag van het bezoek, woensdag 14 november, opent Timmermans het culturele festival 'Five Dutch Days Five Boroughs'. Tijdens dit evenement wordt de Dutch American Heritage Day vijf dagen lang in alle vijf wijken van New York gevierd met kunst en design tentoonstellingen, architectuurroutes, lezingen, films, dansvoorstellingen en andere optredens. Timmermans spreekt hierbij over de historische banden tussen Nederland en New York en de invloed die het Nederlandse culturele erfgoed heeft op de hedendaagse architectuur, design, kunst en cultuur in de stad.

Timmermans brengt op woensdag tevens een bezoek aan de New York Stock Exchange (NYSE) waar hij zich op de hoogte laat stellen van de ontwikkelingen op het gebied van verhandelbare emissierechten.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed