AANKONDIGING

Ook een jongen en een meid lezen de krant op z'n tijd... (maar kranten lezen moet je leren)

maandagavond 12 november, 20.00-22.00 uur, in de aula van het St.Gregoriuscollege, Asch van Wijckskade 20 in Utrecht

Bieden kranten (zowel op papier als via het net) het nieuws zo aan, dat ook jongeren voldoende kennis nemen van hetgeen gebeurt in de wereld om hen heen? En wordt de jeugd op school voldoende begeleid om kranten te leren lezen, dus inzicht te krijgen in de maatschappij?

Daarover discussieert Fifi Schwarz, directeur van de Stichting Krant in de Klas met (hoofd)redacteuren van NRC/Handelsblad (waarin een wekelijkse jongerenpagina), het Parool (bewust geen speciale pagina voor de jeugd), AD/Utrechts Nieuwsblad (hoe doen regionale kranten het?) en docenten die de krant in de klas inzetten als lesmateriaal. Redacteuren van www.SPUNK.nl en FUN-X radio leggen uit hoe volgens hen jongeren het best van nieuws voorzien kunnen worden. En we nodigden de Staatssecretaris van Onderwijs uit haar mening over dit onderwerp te geven. Een MediaDebat onder leiding van Babette Niemel.

Meer informatie binnenkort op www.mediadebat.nl en via een aanvullende mailing. Vragen aan redactie@mediadebat.nl; Katrien de Klein, tel. 06.29513892

Met vriendelijke groet,
Katrien de Klein, coördinator
Telefoon 06 29 5138 92
bgg 020-67 667 71
Stichting MediaDebat
Postbus 75997, 1070 AZ A*dam
www.mediadebat.nl