ROC Friese Poort


Schrijversavond met Kader Abdolah | 01-11-2007

De jaarlijkse schrijversavond van FlevoMeer | Bibliotheek Noordoostpolder en ROC Friese Poort wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Maandag 12 november is de schrijver Kader Abdolah te gast in Theater t Voorhuys aan de Beursstraat in Emmeloord. De avond begint om 20.15 uur en de toegang is 5,-.

Op de allereerste schrijversavond in 1998 was Kader Abdolah de eerste gast van de serie lezingen. Daarna waren andere bekende of minder bekende allochtone auteurs te gast o.a. Naima El Bezaz, Moses Isegawa, Khalid Boudou, Yasmine Allas en Abdelkader Benali.

In 1997 was Kader Abolah een auteur met enkele verhalenbundels op zijn naam. Tien jaar later is hij vooral bekend van de romans Spijkerschrift en Het huis van de moskee en zijn column Mirza (kroniekschrijver) in de Volkskrant. Het huis van de moskee mag zich nog steeds in de belangstelling van de Nederlandse lezer verheugen. Ruim 150.000 exemplaren vonden hun weg naar de lezer en de waardering voor het boek was unaniem. Het eindigde op de tweede plaats bij de verkiezing van de NS-publieksprijs 2006 en het werd gekozen tot de op een na beste Nederlandse roman aller tijden. Vertalingen van zijn boeken zijn verschenen in Duitsland, Frankrijk en Italië. De roman Spijkerschrift krijgt een verfilming door de Nederlandse Oscarwinnares Marleen Gorris.

Kader Abdolah werkt ondertussen aan zijn nieuwe boek: De koran van de boodschapper.

Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij:

FlevoMeer | Bibliotheek Noordoostpolder,
Harmen Visserplein 5, Emmeloord,
tel. (0527) 612059 , via www.flevomeerbibliotheek.nl

Boekhandel Marsman,
Lange Nering 88, Emmeloord
tel. (0527) 612913 of s avonds aan de zaal.