Gemeente Valkenswaard

verbindingsweg Stakenborgakker

Openstelling tijdelijke verbindingsweg Stakenborgakker

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 augustus 2006 aanvankelijk besloten om de tijdelijke verbindingsweg in de Stakenborgakker open te stellen voor motorvoertuigen. Maar naar aanleiding van contacten met bewoners uit de Klappermanstraat heeft het college op 7 november van dat jaar besloten de openstelling van de verbindingsweg in de Stakenborgakker uit te stellen. Het college wenste meer inzicht te krijgen in de mogelijke gevolgen en verkeersintensiteiten voor de omliggende straten. Aan de hand van het verkeersmodel van Valkenswaard en metingen zijn inmiddels meer gegevens bekend en wordt De Stakenborgakker op maandag 12 november opengesteld voor motorvoertuigen.

Na openstelling zullen nogmaals de verkeersintensiteiten in de Klappermanstraat gemeten worden. De resultaten worden dan vergeleken met eerdere bevindingen. In het eerste kwartaal van het jaar 2008 wordt beoordeeld of de norm, zoals die voor het karakter van de omliggende straten geldt, overschreden wordt en resulteert in aanvullende maatregelen. Als dit het geval is en als dit directe gevolgen heeft voor de Stakenborgakker, zullen wij u daarover uiteraard informeren.

Meer informatie

Als u meer informatie over dit onderwerp wilt, kunt u terecht bij de heer J. Castelijns van de afdeling Leefomgeving. Hij is te bereiken onder telefoonnummer (040) 2083 672.