Gemeente Delft

60-jarig huwelijk de heer en mevrouw Toebak

De heer en mevrouw Toebak vieren op 12 november hun 60-jarig huwelijk. Loco-burgemeester Lian Merkx brengt op 9 november de felicitaties over.

De heer Toebak is geboren op 23 april 1924 te Rotterdam. Mevrouw Toebak-Slootweg is geboren op 9 augustus 1927 te Rijswijk. De heer Toebak was net terug uit de oorlog waar hij 3 jaar had gediend, toen hij mevrouw Toebak ontmoette tijdens één van de vele dansavonden in Delft.

Het huwelijk werd gesloten op 12 november 1947 te Delft. De heer Toebak heeft zijn hele leven als plateelvormer bij de Porceleyne Fles gewerkt. Na 40 dienstjaren is hij aan zijn pensioen begonnen.

Mevrouw Toebak wijde zich volledig aan het gezin. Samen kregen ze 4 dochters en 2 zonen en ze hebben inmiddels 13 kleinkinderen. Deze komen regelmatig op bezoek. Beiden bevinden ze zich nog regelmatig achter de computer, vooral de spelletjes zijn geliefd. Ook lezen en puzzelen wordt nog graag gedaan, ondanks dat het zicht van mevrouw Toebak wat minder wordt. De gezondheid is nog redelijk en ze zijn blij dat ze zich met behulp van de scootmobiel en rollator nog steeds zelfstandig kunnen voortbewegen.