Zorginstellingen rangschikken met een paar muisklikken


AMSTELVEEN, 20071112 -- Alle Nederlandse ziekenhuizen en overige zorginstellingen kunnen vanaf nu op basis van omzet en personeelssterkte vergeleken worden, eenvoudig door enkele muisklikken. Op www.zorgsectorinfo.nl is deze optie toegevoegd aan de vertrouwde zoekmogelijkheden en vergelijkingen. Deze nieuwe mogelijkheid geeft de gebruiker een overzicht van de zorginstellingen op volgorde van grootte. Dit voor alle instellingen binnen een bepaalde categorie naar keuze. Er kan ook een keuze gemaakt worden tussen rangschikking op basis van omzet of personeel. Een uitstekend hulpmiddel bij het transparant maken van de totale zorgsector dus.

Zorgsectorinfo.nl is een internetdatabank met profielgegevens van zorginstellingen in Nederland. In de databank zijn zowel instellingen binnen de cure (ziekenhuizen, inclusief categorale instellingen, en zelfstandige behandelcentra) als binnen de care (verpleging en verzorging, geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, thuis- en kraamzorg) opgenomen.
Hierin kunnen gegevens zoals opbrengsten, personeel, investeringen, vestigingsplaats en locaties per instelling geraadpleegd worden. Er zijn verschillende zoekmogelijkheden, onder andere op basis van vestigingsplaats.
Verder bestaat de uiterst bruikbare mogelijkheid om informatie over twee ziekenhuizen naar keuze naast elkaar te zien, om deze onderling goed vergelijkbaar te maken.

De databank is een initiatief van MISA Management Information Services Amstelveen B.V. en werd een jaar geleden geĂŻntroduceerd. Het bedrijf bestaat sinds 1993 en is werkzaam op het gebied van bedrijfseconomie en internettoepassingen.