Nieuwe specialist in sourcing neemt zorgen van uitbesteding uit handen


ZOETERMEER, 20071112 -- Sense Sourcing Management BV levert interim management en consultancy aan grote organisaties, die diensten hebben uitbesteed. Sense Sourcing is, in samenwerking met Boer & Croon, opgericht door Eric van der Deijl en Wim Vrijmoeth.

Sense Sourcing is een bedrijf van sourcing professionals. Dit zijn ervaren mensen, die interim management en consultancy leveren aan grote organisaties, die diensten hebben uitbesteed. Eric van der Deijl en Wim Vrijmoeth signaleerden door hun jarenlange ervaring als (interim) managers en consultants bij gerenommeerde internationaal opererende organisaties een stijgende marktvraag naar specifieke dienstverlening: de implementatie van sourcing. Steeds meer organisaties gaan steeds meer verschillende taken uitbesteden, variërend van IT tot HR diensten. De juiste implementatie en regie van zo'n traject wordt vaak onderschat, waardoor óf de interne klant óf medewerkers óf leveranciers uiteindelijk niet tevreden zijn en doelstellingen niet worden gehaald. Sense Sourcing neemt bedrijven dit gehele proces uit handen, als gespecialiseerde en onafhankelijke `derde' partij. Door identificatie met de doelstellingen en de organisatie, het nemen van de verantwoordelijkheid en het delen van expertise en ervaring realiseert Sense Sourcing de gewenste veranderingen binnen de organisaties waarvoor wordt gewerkt.



Boer & Croon heeft een aandeel genomen in Sense Sourcing. Beide bedrijven treden gezamenlijk naar buiten om organisaties een complete sourcing-dienstverlening te bieden. Boer & Croon heeft circa 400 specialisten in dienst op het gebied van consulting, corporate finance en management. Dit maakt het doorgronden en daadwerkelijk oplossen van strategische vraagstukken bij organisaties mogelijk.



Dankzij de samenwerking tussen Sense Sourcing en Boer & Croon krijgen bedrijven ondersteuning bij de realisatie van de zogenaamde `sourcing lifecycle'. Die bestaat uit vijf gebieden, namelijk `overall sourcing lifecycle program management', het definiëren van een sourcing-strategie, het uitwerken van de uiteindelijke organisatie, het transitiemanagement en het implementatiemanagement.

Jos Zandhuis, Partner bij Boer & Croon: "Sense Sourcing Management BV specialiseert zich in de laatste twee componenten van de sourcing lifecycle. Door de bijzondere combinatie van de dienstverlening van Sense Sourcing en die van Boer & Croon kunnen we onze klanten nu alle sourcing-diensten aanbieden. Kwaliteit en betrouwbaarheid van deze vaak gevoelige trajecten zijn hierdoor gewaarborgd."


Over Sense Sourcing
Sense Sourcing is opgericht op 13 juni 2007 door Eric van der Deijl, Wim Vrijmoeth en Boer & Croon. Het bedrijf levert aan organisaties interim sourcing professionals. Zij implementeren en regisseren het gehele traject dat met outsourcing gepaard gaat. Sense Sourcing houdt kantoor in Zoetermeer.





Sense Sourcing