Ingezonden persbericht


IDS Scheer toont voorproefje van integratie ARIS Platform en Microsoft BizTalk Server

Den Haag, 12 november 2007 - IDS Scheer AG, leverancier van Business Process Management-oplossingen (BPM), maakt de integratie van zijn ARIS Platform met Microsoft BizTalk Server in 2008 beschikbaar. Een voorproefje van de integratie liet IDS Scheer al zien tijdens de 'Microsoft SOA and Business Process Conference'.

"Sinds de eerste implementatie bij Siemens praten we wereldwijd met partners en klanten, en werken we aan prototypen. Dit heeft ons geleerd hoe cruciaal effectief Business Process Management en analyse van bedrijfsprocessen zijn voor een succesvolle opzet van een SOA", zegt Kapi Attawar, vicepresident Strategic Alliances bij IDS Scheer. "We hebben nu samen met Microsoft binnen de Business Process Alliance de unieke mogelijkheid om concrete waarde op het gebied van SOA te bieden. Dit is de eerste stap in de bredere acceptatie van BPM."

Met de integratie van beide systemen zijn bedrijven in staat om bedrijfsprocessen probleemloos te modelleren en te ontwerpen binnen het ARIS Platform, en vervolgens uit te voeren via Microsoft BizTalk Server en webservices. Dit bespaart tijd en geld bij de ontwikkeling van individuele software en bij de implementatie van middleware. Organisaties kunnen bovendien hun bedrijfsprocessen op elkaar afstemmen via standaard webservices en BPM-protocollen. Daarnaast beschikken ontwikkelaars altijd over volledige en actuele documentatie, wat de communicatie tussen de technische afdelingen de ontwikkelafdeling vereenvoudigt.

De geïntegreerde oplossing stelt bedrijven niet alleen in staat om bedrijfsprocessen dynamisch met BizTalk Server te ontwerpen, te simuleren en uit te voeren. Gebruikers kunnen ook procesanalyses en intelligentie inbouwen. Dat maakt continue verbeteringen mogelijk door middel van een dashboard dat helpt bij de procesgebaseerde besluitvorming. "IDS Scheer en Microsoft werken verder aan het strategische groeipad voor de modelgedreven SOA- en BPM-technologieën van Microsoft, met 'Oslo' als codenaam", zegt Steven Martin, Director Product Management bij de Connected Systems Division van Microsoft Corp. "Als onderdeel van onze investeringen in modelgedreven platforms verzamelen we feedback van partners als IDS Scheer ten behoeve van onze productplanning. Ook investeren we in geïntegreerde ontwikkeling ter ondersteuning van toekomstige investeringen in het Oslo-platform."

###

Over IDS Scheer
IDS Scheer is marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM). Het bedrijf biedt software, oplossingen en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. Ongeveer 2.800 medewerkers in ruim 70 landen ondersteunen de 6.000 klanten van het bedrijf. In 2006 realiseerde IDS Scheer een omzet van 354 miljoen euro / 465 miljoen dollar. IDS Scheer is in 1984 opgericht door professor August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland).

Ingezonden persbericht